Er werd flink genoten


Het circus Althoff is weer uit Hoogvliet vertrokken, maar de bezoekers blijven nog een poosje nagenieten van de herinnering

Veel van de bezoekers konden gratis naar de voorstelling want Weekblad Hoogvliet had maar liefst 50 maal twee vrijkaartjes aan lezers uitgedeeld waardoor er 100 mensen gratis naar het circus konden.
Ook Stichting Hoogvliet Digitaal (www. hoogvliet.org) had vrijkaartjes uit te delen en dus was de circustent lekker gevuld.
Het programma bestond uit twee delen, voor de pauze was er het traditionele circus en na de pauze kwamen de ‘gelikte’ specials met fenomenale stunts en acts.

Albert was er ook
De laatste voorstelling van het circus was afgelopen zondag. Dit was meteen voor een grote groep personeel en familie van Albert Heijn een heel bijzonder gebeuren.
Na de voorstelling gingen zij aan de barbecue en dat werd een heel bijzonder en geweldig goed voorbereid en uitgevoerd eetfestijn.
Het personeel hoefde even niet op de kleintjes te letten en deed zich tegoed aan talrijke lekkernijen, er was echt van alles.
Voor de mensen van het circus was het geen enkel probleem, men heeft veel ervaringen met arrangementen die gekoppeld zijn aan de circusvoorstelling. Hand in hand maakten medewerkers van AH en van Althoff de heerlijkheden gaar op de enorme barbecues en er werd flink gesmikkeld en gesmuld.

Circus Althoff
Circussen hebben iets moois, iets magisch en er hangt altijd een sfeer die het midden houd tussen mystiek en confrontatie, al of niet op verrassende momenten. Circus Althoff behoord tot de circussen met een dikke plus, alles moet bij hen perfect en uniek zijn.
Althoff zelf is een autoriteit op het gebied van dressuur, niet het gewone werk maar bij hem moet het meer dan mooi zijn, goed is niet goed genoeg.

Het circus staat ook bekend om hun acts die altijd net anders zijn dan bij andere circussen, men wil uitblinken in bijzonderheid en dat lukt ze prima. Uit de reacties van bezoekers blijkt ook wel dat men de shows hoog waardeert: ‘Grandioos zoals men daar de acts neerzet, ook hoe men ze aan elkaar koppelt en soms laat overvloeien. Vooral het neerzetten van feitelijk twee circustypen, het traditionele ouderwetse en een modern circus met adembenemende acts die je van de ene in de andere verbazing werpen.’ Aldus een bezoeker die met een goed gevoel naar huis ging.
En nu maar hopen dat we volgend jaar weer naar het circus kunnen in Hoogvliet.
Tekst: Jan Koopmans
Zie woensdag in Weekblad Hoogvliet voor meer en ook de foto's.<<< terug naar voorpagina