Prinses MŠxima bezoekt Forensisch Psychiatrisch Centrum
de Kijvelanden

 

Op dinsdag 7 juli jl. heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses MŠxima een werkbezoek gebracht aan Forensisch Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden in Poortugaal. Prinses MŠxima werd bij haar bezoek vergezeld door de staatsecretaris van Justitie mevrouw Albayrak. De prinses liet zich in een ontspannen sfeer informeren over de forensische psychiatrie en tbs.
Het programma dat de Kijvelanden aanbood aan de prinses bestond uit drie onderdelen. Als eerste voerde zij een groepsgesprek met medewerkers van de Kijvelanden over verschillende thema’s als de behandeling van de patiŽnten, verloven voor tbs-gestelden en hoe het is om bij de Kijvelanden te werken. 
Na dit gesprek bezocht Prinses MŠxima een behandelafdeling en de metaalwerkplaats. Op beide plekken voerde zij gesprekken met patiŽnten. Op de afdeling sprak zij met een patiŽnt die nog in behandeling is, en bezichtigde zij de kamer van de patiŽnt. In de werkhallen had zij een gesprek met een patiŽnt die bij de Kijvelanden tijdens zijn behandeling het diploma Lasser heeft behaald, en die bezig is terug te keren in de samenleving.
Het werkbezoek werd afgesloten met een informele bijeenkomst op het centrale plein in de kliniek van de Kijvelanden.

 

<<< terug naar voorpagina