Midzomerfeest 2009
Grandioos

 

 

Ook dit jaar organiseerde de Stichting Vrienden van Hoogvliet het Midzomerfeest. Dit jaar niet op het zo vertrouwde Rijkeeplein maar op evenemententerrein ‘De Heerlijkheid’ aan de Venkelweg. Deze plaats baarde het bestuur van de Stichting en met name de werkgroep die dit evenement verzorgd, grote zorgen. Immers en dat memoreerde de voorzitter van de stichting, Joke van der Sluijs in haar openingstoespraak ook, De Heerlijkheid ‘leeft’ nog niet echt onder de bewoners van Hoogvliet. De ligging, zo buiten Hoogvliet, zonder openbaar vervoer en aan de rand van het donkere Ruigeplaatbos had menigeen doen besluiten niet naar dit gratis jaarlijks evenement te gaan.

Zij hebben spijt …grote spijt. Zo’n kleine 1500 mensen ondernamen de tocht (10 minuten lopen van het centrum van Hoogvliet) wel en zij werden getrakteerd op een door de stichting en haar vrijwilligers feestelijk aangeklede terrein op een grandioos muziekfeest. Hoewel het feestterrein groter is dan het Rijkeeplein maakten de geplaatste tribunes, het uitzicht op de vijver, de begroeiing en het groene gras dat e.a. er knus en gezellig uitzag.
Ons ‘eigen’ Hoogvlietse huisorkest D.E.S, Door Eendracht Sterk, o.l.v. Robin Jansen van Galen opende het feest. DES bracht een zeer gemÍleerd programma waarvan de aanwezigen zichtbaar en hoorbaar genoten.

Toen was het de beurt aan de jeugdorkesten Jong Euroband van de zogenaamde Sterloop. Traditiegetrouw vertrokken muziekkorpsen vanuit diverse wijken naar het Taptoeterrein, t.w. Jong Euroband, Drumfanfare Jong-Excelsior beide uit Rotterdam, Jeugd Rijnmondband uit Schiedam en Jeugd en showkorps Wilhelmus 2 uit Sliedrecht. Onderweg de bewoners er op attent makend dat deze avond het Mizomerfeest weer gehouden werd. De korpsen en hun gidsen die de wijken Boomgaardshoek en Zalmplaat hadden toegewezen gekregen en die het toch wel grote stuk naar de Heerlijkheid lopend zouden moeten afleggen werden riant door een zwaar gesponsorde touringcar van RMC-tours naar de Heerlijkheid vervoerd. In haar openingswoord bedankte de voorzitter van de stichting, Joke vd Sluijs, al de sponsors groot en klein voor hun bijdrage aan dit feest, zoals buurman Shell, Vestia enz. enz. en last but not least de subsidieverstrekker Deelgemeente Hoogvliet. Een daverend spektakel volgde aangeboden door een door de Stichting Combinatie van Korpsen samengestelde groep korpsen, t.w.: Rijnmondband uit Schiedam, Muziekver. Da Capo uit Lisse, Showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht en Tamboer en Trompetterkorps Euroband uit Rotterdam gevolgd door een zeer creatief en prachtig vuurwerk van de firma Wagenvoort, dankbaar werd door de medewerkers van dit bedrijf gebruikgemaakt van de aanwezigheid van de vijver waar over en op het water het vuurwerk prachtig uitkwam.

Een zeer geslaagd feest dat verdiend om door meer Hoogvlieters bezocht te worden. Aan het bestuur, werkgroep en vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Hoogvliet zal het niet liggen die zijn ertoe bereid om dit omvangrijke spektakel wederom neer te zetten. Na afloop bedankte een zeer vermoeide maar gelukkige voorzitter ‘haar’ vrijwilligers w.o. Werkgroepleden van de st.Vr.v.Hoogvliet, Scouting Hoogvliet en tal van aloude medewerkers die het klappen van de zweep zeer goed kennen. Ook waren er lovende woorden van Deelraadsvoorzitter Kees van Pelt die samen met zijn echtgenote van het feest had genoten.

J.S.D.

 

 

<<< terug naar voorpagina