Zaterdag Midzomerfeest

 

 


Het unieke Midzomerfeest komt er weer aan, zaterdag zal het weer muziekaal spetteren in Hoogvliet
Voor het eerst niet meer op het aloude Rijkeeplein maar op het festivalterrein van de Heerlijkheid Hoogvliet, zal zaterdag 20 juni dit feest met heel veel muzikale hoogstandjes plaatsvinden.
Het beloofd weer een geweldig mooi gebeuren te worden, de organisatie heeft er alles aan gedaan het beste van het beste in huis te halen.
Voorzitter van stichting ‘De Vrienden van Hoogvliet’ Joke van der Sluijs-Dullaart: ‘Ook dit jaar organiseert de Stichting Vrienden van Hoogvliet weer het midzomerfeest. Jammer genoeg niet midden in ‘ons dorp’ maar op de Heerlijkheid aan de Venkelweg. Vorig jaar zouden we dat ook doen, alles was gepland, maar door omstandigheden moest alles binnen een week omgezet worden naar het Rijkeeplein.

Dit jaar gaan we het dus weer proberen op de Heerlijkheid. Folders en posters zijn gedrukt, programmaboekjes liggen klaar. Iedereen weet wat er gedaan moet worden en alle vrijwilligers bereiden zich voor op de drie hectische dagen van het jaar. In drie dagen bouwen we alles op om op 20 juni a.s. het jaarlijkse Midzomerfeest te laten plaatsvinden. Voorwoorden zijn geschreven, uitnodigingen de deur uit, offertes goed gekeurd, korpsen besteld, de leden van DES hebben hun pakken geperst en het bestuur van de stichting heeft alle nagels van de zenuwen al geconsumeerd, op naar het feest. Komt allen. Het klinkt haast profetisch… toegang vrij!’

De zaterdagavond begint zoals altijd met een zogenaamde sterloop vanuit de wijken, uitgevoerd door jeugdkorpsen om mensen, zoals in de oudheid ook werd gedaan, naar het feestterrein te loodsen. DES speelt de sterren van de hemel vanaf 19.00 uur en om 20.00 uur presenteren de ‘sterloopkorpsen’ zich met een 10 minuten durende presentatie op het groene gras van de Heerlijkheid. Klokslag 21.00 uur zal met de traditionele gongslag de Taptoe beginnen. Het feest zal omstreeks 23.00 uur besloten worden met (ook weer traditioneel) groots vuurwerk.
Joke: ‘Ik wens u alvast een hele fijne avond – tot ziens op het Midzomerfeest 2009’.
Als de weervoorspellers gelijk hebben dan beloofd het een mooie droge dag te worden.
J.K.

<<< terug naar voorpagina