Jumbo trakteerde

 


Feestelijke opening haringseizoen bij Jumbo Supermarkten in Hoogvliet, medewerkers jumbo schenken eerste maatjes aan goed doel

Medewerkers van Jumbo Supermarkten in Hoogvliet hebben op dinsdag 9 juni de personeelsleden van Woonzorgcentrum en verpleeghuis Siloam verrast met een schaal verse maatjesharing. Het is de eerste nieuwe haring van dit jaar. Om dit te vieren, mochten de medewerkers van deze winkel zelf een goed doel uitzoeken, waar ze de eerste haringen zouden uitdelen. Vanaf dat moment is ook de verkoop van de nieuwe haringen begonnen in de winkel.

‘Met dit bijzondere gebaar gaat het haringseizoen ook bij Jumbo feestelijk van start. Omdat Jumbo Supermarkten verantwoord ondernemen heel belangrijk vindt, hebben we ervoor gekozen de eerste maatjes uit te delen aan mensen die zich inzetten voor anderen. We vinden dat dit bijzondere cadeautje bij Woonzorgcentrum en verpleeghuis Siloam op de juiste plek terecht komt,’ aldus chef slager Mart Grootenboer.

De nieuwe haring is traditioneel gekaakt, gezouten, gefileerd en gerijpt. Heel belangrijk vindt Jumbo dat de haring is voorzien van het MSC-keurmerk. Dat past in het streven van Jumbo om het visbeleid te verduurzamen. Steeds meer vissoorten die bij Jumbo op het schap liggen, zijn voorzien van dit keurmerk. Het MSC zet zich in voor het behoud van vispopulaties en hun leefomgeving. Alleen bedrijven die aan de strenge eisen van MSC voldoen, mogen dat keurmerk voeren.

Nederlanders zijn grote liefhebbers van nieuwe haring: per hoofd van de bevolking worden 5,2 haringen per jaar gegeten. De Belgen staan op de tweede plaats met 1,4 haringen, gevolgd door de Duitsers, die 1,2 Hollandse nieuwe per persoon happen. Haring is een vette vissoort en bevat veel omega-3 vetzuren. Deze zijn erg gezond. Uit onderzoek blijkt dat de kans op hart- en vaatziekten vijftig procent minder wordt, door twee keer in de week vette vis te eten. Verder is haring goed tegen dementie, astma en heeft het een gunstig effect op je stemming. ‘En onze actie voor het goede doel heeft daar nog eens extra toe bijgedragen,’+ aldus chef slager Mart Grootenboer.

Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid. Inmiddels heeft Jumbo 120 winkels, verspreid over het hele land. Het is de bedoeling dat dit aantal de komende jaren nog flink wordt uitgebreid. De Brabantse Supermarktketen wordt regelmatig onderscheiden met prijzen. Vorig jaar werd het voor de tweede keer uitgeroepen tot meest klantvriendelijke bedrijf en beste supermarktketen van Nederland.
J.K.

 

<<< terug naar voorpagina