Kinderhulp anno 2009 nog nodig

 

 

Pax Kinderhulp is dringend op zoek naar gastgezinnen voor zomer 2009

Pax Kinderhulp, is op zoek naar gastgezinnen voor Berlijnse kinderen in de periode van 18 juli tot 8 augustus 2009.
Al jaren kunt u deze oproep lezen in uw krant. Misschien bekruipt u daarbij het gevoel, kinderen uit Berlijn?, hebben die dat nodig? is dat wel zo nodig? kunnen die Berlijners dat zelf niet oplossen?
Veel vragen die niet altijd eenduidig beantwoord kunnen worden. Voor de (vrijwillige) medewerkers van Pax Kinderhulp in deze regio is het antwoord op de vraag of kinderen het nog nodig hebben duidelijk te beantwoorden met een ja. Ook anno 2009 leven nog vele kinderen in Berlijn in situaties die een vakantie in Nederland wenselijk maken.
Milko van Heusden, medewerker en voormalig gastvader legt uit dat de situatie in Berlijn voor kinderen verre van ideaal is; Veel kinderen leven in gebroken gezinnen, achterstand wijken waar drank seks en drugs het straatbeeld bepalen. Ook zijn er, ondanks hoopvolle veranderingen, nog steeds veel kinderen die opgroeien in Kinderhuizen.

Medewerkers van Pax Kinderhulp zetten zich al sinds 1961 in voor deze Berlijnse kinderen, eerst vanuit de vluchtelingenkampen, later uit gezinnen met problemen en de kindertehuizen.
De zorg en de kinderen zijn in de loop van de jaren, zoals de hele maatschappij, veranderd.
Wat bleef is het werken met gastgezinnen, gezinnen met het hart op de juiste plaats en ruimte in hun huis hebben er al die jaren ervoor gezorgd dat Berlijnse kinderen konden ontdekken dat het leven in een gezin ook fijn kan zijn.

De afgelopen jaren is er wel een tendens waar te nemen dat het aantal gastgezinnen afneemt, de individualisering van de samenleving en het groter aantal ‘tweeverdieners’ is ook aan deze actie niet voorbijgegaan beaamd Milko, dit jaar lijkt het aantal gastouders dramatisch minder te worden; ‘als wij geen nieuwe aanmeldingen krijgen komen er mogelijk deze zomer maar 15 kinderen in plaats van de 40 die we eerder in de regio plaatsten’, dat gaat ons als medewerkers zeer aan het hart. Ondanks de teruglopende interesse zijn wij ervan overtuigd dat de noodzaak voor onze actie er nog steeds is. Ook in Berlijn is men tot nu toe nog steeds bereid geweest in onze actie te investeren, ook in deze tijd van de kredietcrisis. Met de vele bezuinigingen komt de actie wel in het gedrang. Voor de medewerkers van Pax Kinderhulp een reden om nogmaals een dringend beroep te doen op de inwoners van de regio om te overwegen deze zomer drie weken lang hart en huis open te zetten voor een Berlijns kind.
De kinderen komen dit jaar in de periode van 18 juli tot 8 augustus.

Interesse gewekt? neem contact op met onderstaande medewerker (s) zij geven u graag meer informatie over de actie en de mogelijkheden om gastgezin te worden.

Janny van Klaveren : 071-8884102 / 06-20750709
WimNotenboom : 071-4023995
Tini Taapken : 010-4742475
Milko van Heusden : 06-22908002

 

<<< terug naar voorpagina