Schuldhulpverlening anders

 


Meer behoefte aan laagdrempelige schuldhulpverlening
Vanaf heden gaat de afdeling Inkomen & Schulden van de Rotterdamse welzijnsorganisatie Centrum Voor Dienstverlening (CVD) eerstelijns zorg verlenen. Dat betekent dat cliŽnten met schulden die in aanmerking komen voor een schuldregeling bij de Kredietbank Rotterdam (KBR) niet meer doorverwezen hoeven te worden door een andere instantie.
De behoefte aan laagdrempelige schuldhulpverlening is door de financiŽle crisis gegroeid.
Lieve van Malderen, medewerker bij de afdeling Inkomen & Schulden merkt dat er meer mensen in financiŽle problemen raken.
‘Het is drukker en ik zie duidelijk een gestaag stijgende lijn. Meestal is er sprake van een achterliggende problematiek zoals relatieproblemen, verslaving, plotselinge achteruitgang in het inkomen, opvoedingsproblemen of psychische problemen.
Soms doen mensen compensatieaankopen en krijgen het niet voor elkaar zaken weer op een rijtje te krijgen. Ook zien we steeds meer jongeren met problematische schulden.’
Mensen met grote schulden kunnen een schuldregeling aanvragen bij de KBR, waarmee ze in drie jaar van hun schulden af kunnen komen. De afdeling Inkomen & Schulden biedt hulp aan diegenen die er zelf niet in slagen om de aanvraag rond te krijgen of waar zoveel andere problematiek speelt dat daar eerst iets mee moet gebeuren.
Eerst wordt de financiŽle situatie van de cliŽnt in kaart gebracht en vervolgens wordt er gekeken naar de oorzaken van de problemen. De situatie wordt zo op orde gebracht dat mensen in aanmerking kunnen komen voor een schuldregeling bij de KBR.

 

<<< terug naar voorpagina