Eindelijk opgelost

 


Het was al jarenlang een punt van twijfel, maar eindelijk is er duidelijkheid, parkeren voor het metro- busstation mag wel en niet….

Het was voor zowel ingezetenen van Hoogvliet als voor de bezoekers elders vandaan een beetje vaag allemaal, ‘mag je nu wel of niet even parkeren voor het bus en metrostation Hoogvliet? ‘
Formeel mocht het niet, er waren immers gele stoepbanden aangebracht. Maar anderzijds, er staat een plattegrond van Hoogvliet voor verdwaalde automobilisten en de gele strepen waren onderbroken.
En mag je nu wel of niet daar even wachten om metro reizigers af te halen? Ook een bezoekje aan Snackcorner Nieuwveld gaf problemen, want mag je daar nu wel of niet even je auto op die plek parkeren om een hapje te halen?

Agenten wisten het kennelijk ook niet helemaal zeker want de een trok onmiddellijk het bonboekje en de ander wandelde rustig door.
Vervelend was het wel, want als men even iemand ophaalde van de metro of een snackje kocht bij Nieuwveld dan kon het zomaar gebeuren dat dat ritje peperduur werd door een bekeuring.

Snackcorner
Ook Patrick Nieuwveld van de Snackcorner was het een doorn in het oog, zijn klanten kregen regelmatig te maken met een bonnetje onder de ruitenwisser als ze even wat lekkernij hadden afgehaald.
Hij is jaren geleden al begonnen met te vragen om ontheffing om op deze plaats tijdelijk parkeren toe te staan. Eindelijk kwam er een oplossing en heeft de deelgemeente zich warmgelopen en bekeken wat het beste is. Een totale opheffing van het parkeerverbod zou geen oplossing zijn, dan gaan ook langparkeerders daar staan en is het probleem nog groter. Er is gekozen voor een parkeerverbod met een gedoogsituatie voor maximaal 15 minuten. Die tijd is genoeg om iemand van de metro te halen of om wat lekkernijen bij Snackcorner Nieuwveld te halen. De politie zal er op toezien dat men niet langer dan een kwartier op die plek parkeert.
 

 

<<< terug naar voorpagina