OMWONENDEN DENKEN MEE OVER JACHTHAVEN HOOGVLIET

 

Omwonenden en andere betrokken partijen hebben dinsdag 17 maart samen met de deelgemeente Hoogvliet nagedacht over de mogelijkheden voor het gebied rondom de jachthaven aan de Herikweg. De dit gebied is onderdeel van de Groene Gordel die rondom Hoogvliet loopt. Deze unieke aaneenschakeling van onontdekte natuur, avontuurlijke speelplekken en groene recreatiegebieden krijgt een flinke impuls om het gebruik en de bekendheid te verhogen. De deelgemeente betrekt graag de bewoners en belanghebbenden hierbij. De bewonersavond van 17 maart is de eerste stap in het meenemen van de mening van Hoogvlieters en andere belanghebbenden bij de ontwikkeling van het jachthavengebied.
“Wat wenst u in dit uniek gelegen gebied?”. Dit was de centrale vraag die portefeuillehouder Jacqueline Cornelissen stelde tijdens de open bewonersavond in het Informatiecentrum Hoogvliet. Onderwerpen die aan bod kwamen waren: het uitzicht op de Oude Maas, de veiligheid en toegankelijkheid van het gebied, aanbod van horeca en de samenwerking tussen de gevestigde verenigingen. Daarnaast gaven de aanwezigen aan geen grootschalige woningbouw te willen in het gebied.

De deelgemeente had omwonenden uitgenodigd om hun ideeŽn te geven voor het gebied vanaf de Groene Kruisweg tot en met de volkstuinen aan het Groothoefblad. Deze avond was de eerste in een rij van drie avonden waarin deelgemeente en betrokken partijen samen een visie voor het gebied opstellen. Deze visie/ gedeelde droom is uitgangspunt voor de ontwikkeling van het gebied.

De opkomst was behoorlijk hoog; ruim 80 geÔnteresseerden waren aanwezig. Ook de betrokken verenigingen woonden de avond bij. De avond werd begeleid door Marc Lampe, projectleider van de gebiedsontwikkeling, en Willem van der Grinten, stedebouwkundige bij Enno Zuidema Stedebouw. De tweede bijeenkomst vindt plaats op 7 mei om 20.00 uur in het informatiecentrum Hoogvliet (Sprong 10, Hoogvliet).

 

<<< terug naar voorpagina