Onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen
 

 

BOOR start met Leonardo-onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen
Op 1 augustus 2009 start stichting BOOR (Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam) met vijf Leonardoklassen voor hoogbegaafde leerlingen. In de Leonardoklassen kunnen kinderen met een hoog leervermogen in een voor hun uitdagende leeromgeving zich zonder belemmeringen en in hun eigen tempo ontwikkelen. BOOR organiseert in samenwerking met de Leonardostichting op maandag 6 april as. een voorlichtingsbijeenkomst voor ge´nteresseerde ouders.

BOOR vindt het erg belangrijk dat leerlingen tijdens hun leerloopbaan geholpen worden om het maximale uit zichzelf te halen. BOOR helpt alle leerlingen om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dit geldt ook voor alle kinderen die onderpresteren, dus ook voor de groep hoogbegaafde leerlingen die het optimum van hun kunnen vaak niet bereiken. Sterker nog, deze groep gaat vaak ernstig onderpresteren, omdat het reguliere onderwijs onvoldoende uitdaging biedt.

Leonardo-onderwijs
Voor de meer begaafde leerlingen is BOOR al eerder gestart met het Minerva-project. Dit project houdt in dat in het openbaar basisonderwijs gericht extra aandacht besteed wordt aan het omgaan met begaafde leerlingen. Binnen dit project starten per 1 augustus 2009 vijf openbare basisscholen met Leonardo-onderwijs voor erkend hoogbegaafde leerlingen. Het aantal klassen zal naar behoefte worden uitgebreid en bij voldoende belangstelling zorgt BOOR ook voor continuering in het openbaar voortgezet onderwijs. De Leonardoklassen worden toegevoegd aan de volgende scholen:

Rotterdam Rechter Maasoever :
o.b.s. Eduard van Beinum Bizetlaan 2, 3055 SB Rotterdam, 010-4226026 o.b.s. Pluspunt Maria Wesselingstraat 14, 3065 GA Rotterdam, 010-2020534

Rotterdam Linker Maasoever:
o.b.s. Nelson Mandela Joubertstraat 7, 3072 XS Rotterdam, 010-4841651
o.b.s. de Toermalijn Schere 39, 3085 DT Rotterdam, 010-4803603
o.b.s. het Prisma Nieuwe Wetering 251, 3194 TB Rotterdam Hoogvliet, 010-2957416

Voorlichtingsbijeenkomst
Op maandag 6 april as. organiseert BOOR, in samenwerking met de Leonardostichting, een voorlichtingsbijeenkomst voor ge´nteresseerde ouders. De bijeenkomst wordt gehouden op het bestuurskantoor van BOOR aan de Calandstraat 41 in Rotterdam. De inloop is van 18.30 uur tot 19.00 uur. De voorlichtingsbijeenkomst eindigt om 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomst zal Jan Hendrickx, voorzitter van de Leonardostichting en initiatiefnemer van het Leonardo-onderwijs, uitgebreid ingaan op de werkwijze van de Leonardoschool. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via leonardo@demargriet.nl.

 

<<< terug naar voorpagina