Schaakstad Spijkenisse


Grootmeesters vinden de weg naar schaakstad Spijkenisse

De Schaakvereniging Spijkenisse organiseert sinds een aantal jaren een invitatie schaaktoernooi. Dit bij het J. de Kluyvertoernooi behorende spektakel heeft in de jaren dat het bestaat onder de gerenommeerde schakers van Nederland een bekende klank gekregen.
Het mega jeugdschaaktoernooi wordt op 4 april in de OSG Ring van Putten aan de Groenewoudlaan 25, voor de 15e keer gehouden. Het toernooi staat bekend als het meest kindvriendelijke jeugdtoernooi van Nederland. Het wordt jaarlijks bezocht door plusminus 200 jeugdschakers uit de regio en daarbuiten. Aan het toernooi doen ook een aantal spelers uit Engeland en België mee.
Als publiekstrekker bij dit schaaktoernooi wordt het invitatietoernooi gespeeld. Ieder jaar wordt een competitie opgezet tussen de kampioenen van voorgaande edities van het J. de Kluyvertoernooi, aangevuld met enkele toonaangevende spelers uit de Nederlandse schaaktop. Zo is het kampioenschap al eerder gewonnen door GM Dennis de Vreugt, IM Robert Ris en IM Chiel van Oosterom. Het selecte gezelschap maakt in een onderling toernooi uit wie zich kampioen der kampioenen mag noemen. Ieder jaar levert dit een spannende strijd op.
Op de deelnemerslijst van dit jaar prijken alweer de namen van WGM Bianca Muhren, WIM Desirée Hamelink, IM Jan Willem de Jong, de winnaar van vorig jaar IM Chiel van Oosterom, FM Sander van Eijk en FM Matthew Tan. Kom op 4 april kijken bij dit sensationele toernooi.
Het invitatietoernooi wordt mogelijk gemaakt door Dekker Electro en Forum Catering. Info Dekker Elektro: www.dekker-elektro.nl Info Forum Catering: www.forumcatering.nl Info Schaakvereniging Spijkenisse: www.sv-spijkenisse.nl

 

<<< terug naar voorpagina