Vrijwilligerswerk krijgt extra aandacht

 

Op vrijdag 20 maart maakt Hoogvliet het verschil. Tijdens de vijfde editie van Make a Difference Day (MADD) doet ook de deelgemeente mee aan de actie om aandacht te krijgen voor het vrijwilligerswerk. de MADD days is de grootste vrijwilligersactie in Nederland. Marianne van der Ham, portefeuillehouder Welzijn, zal de eerste dag meewerken aan een vrijwilligersklus.
Samen met Marianne van der Ham zal een aantal mensen een klus uitvoeren bij ASVZ. Een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. In een Beschut wonen project van ASVZ wonen jong volwassenen zelfstandig in een woning aan de Andel. 's Middags wordt de tuin dit jaar grondig aangepakt. Tesamen met de bewoners en vrijwilligers van de deelgemeente Hoogvliet gaat de spa om 14.00 uur de grond in!! Om 16.00 uur moet de klus geklaard zijn.
Na het opknappen van de tuin worden omwonenden uitgenodigd om eens kennis te maken met de bewoners en om te zien of er klussen zijn waar zij zich vrijwillig voor willen inzetten.

ASVZ is een organisatie met ruim 4.000 medewerkers en 900 vrijwilligers. Zij zetten zich in voor zo’n 4.000 cliŽnten. Dat kunnen (jong)volwassenen zijn, ouderen, kinderen of zelfs een heel gezin.

 

<<< terug naar voorpagina