Ontluikende liefdes op de natuurspeelplaats!
Alles en iedereen bereidt zich voor op de lente

 

Vogels zoeken elkaar op, sommigen maken alvast een nest. Jonge groene blaadjes komen uit de grond of uit de knoppen. Alles is in deze tijd van het jaar gericht op de voorbereidingen naar de lente en de zomer, wanneer de soorten zich gaan voortplanten. Vandaar dus: ontluikende liefdes! Hooi in levende hut. Foto: Paul Grootenboer, ARK Natuurontwikkeling Spontane, robuuste natuur en natuurlijke processen zorgen hiervoor en die krijgen ook alle vrijheid op de natuurspeelplaats, net zoals bij alle andere projecten van ARK Natuurontwikkeling. Het is ieder jaar weer bijzonder om dat van dichtbij mee te maken. Je wordt er ook heel blij van, want alles wordt langzaamaan weer groen! Tijdens de herfstvakantie hebben kinderen in een grote hut in het hooi geslapen. Dat hooi ligt nu verspreidt over sommige stukken van het terrein en in de hut zelf. Het vormt een geweldige plek voor kleine diertjes en een voedingsbodem voor de planten. Kom kijken welke plantjes zich door het hooi een weg naar het licht zoeken. Ook kun je van levend hout je eigen hut bouwen die daarna weer verder leeft en groeit!
Je kunt iedere woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 komen kijken hoe het er mee staat. Maar ook iedere eerste zaterdag van de maand, en dat is 7 maart. Ook dan ben je van 14:00 tot 16:00 welkom.
Hou er wel rekening mee dat het koud kan zijn en dat je nat of vies kunt worden! Er is ook geen drinkwater aanwezig.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met ARK Natuurontwikkeling, Paul Grootenboer, telefoon: 06-20447078, e-mail: Paul.Grootenboer@ark.eu Natuurspeelplaats Ruige Plaat maakt deel uit van Landschapspark Heerlijkheid Hoogvliet, Venkelweg 55, 3193 KA Hoogvliet

<<< terug naar voorpagina