Penta vaart nieuwe koers

 

 


Grote veranderingen op het PENTA College in Hoogvliet
Het PENTA college CSG West-IJsselmonde in Hoogvliet staat aan de vooravond van een aantal belangrijke veranderingen die met de start van het nieuwe schooljaar zullen ingaan.

Allereerst krijgt de school er, dankzij de nauwe samenwerking met ROC Zadkine, een nieuw opleidingstraject bij. Dit zogenaamde VM-2- traject houdt in dat leerlingen in de basis beroepsgerichte leerwegen, vanaf het derde leerjaar met hun opleiding beginnen voor het diploma MBO – niveau 2. Belangrijk is dat deze leerlingen door de nieuwe opzet een tijdwinst kunnen boeken van een vol jaar, waardoor zij een jaar eerder kunnen overstappen naar niveau MBO -3, of aan het werk kunnen gaan met een volwaardige startkwalificatie. Misschien nog belangrijker is het feit dat deze opleiding in zijn geheel wordt aangeboden in het zelfde gebouw, aan de Endenhout. De leerling blijft dus vanaf de brugklas vijf jaar lang in dezelfde, vertrouwde leeromgeving en hoeft daarom na het vierde jaar niet langer de overstap te maken naar Rotterdam of Spijkenisse.

Vanaf september start de school met deze opleiding in de afdeling Zorg & Welzijn. Hierna volgen de overige afdelingen, Handel & Administratie, Consumptief & Toerisme en Uiterlijke Verzorging. De leerlingen van de kaderopleidingen blijven het bestaande programma volgen.
Daarnaast zullen ook de leerlingen uit leerjaar 1 en 2 met een basis-/ kader opleiding vanaf september hun opleiding volgen in het praktijkgebouw aan de Endenhout.

Om dit alles mogelijk te maken zal deze locatie in de komende maanden drastisch worden verbouwd en uitgebreid, waardoor er een schitterende pré-campus ontstaat, waar de leerlingen met heel veel plezier zullen vertoeven.

Nieuwe school
Aangezien alle praktijkopleidingen dus met ingang van het nieuwe schooljaar worden verzorgd aan de Endenhout, komt de locatie op de hoek van de Aveling en de Overwolde vrij en hiermee kan een reeds lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling gaan: een apart gebouw voor de leerlingen die de Theoretische Leerweg (MAVO) volgen.

Vanaf september kunnen dus alle leerlingen met een TL-advies vanaf het eerste tot en met het vierde leerjaar terecht op deze "nieuwe" school dichtbij huis. Deze locatie biedt de leerlingen een plezierige, veilige en kleinschalige opleiding met een eigen pedagogisch klimaat, waardoor de individuele leerling volledig tot zijn recht kan komen. Leerlingen die hun schoolcarrière vervolgen op niveau 4 van een ROC, komen dankzij de nauwe samenwerking van PENTA met Zadkine in een gespreid bedje.

Leerlingen die ervoor kiezen om na de Theoretische Leerweg door te stromen naar het HAVO kunnen na het vierder leerjaar de overstap maken naar Blaise Pascal of Angelus Merula. Dit zijn uitstekende PENTA-scholen en zij hanteren dezelfde leerboeken en lessentabellen.

Ook het TL- gebouw zal in de komende maanden, met name inpandig, een facelift ondergaan, waardoor de garantie kan worden gegeven dat de toekomstige leerlingen terecht komen in een gebouw waar het bijzonder prettig toeven is en met een toegewijd docententeam eigentijds gewerkt kan worden op weg naar een TL-diploma.
In beide gevallen kan de overstap naar de vervolgopleiding in ieder geval geruisloos verlopen en dat is een grote winst voor de leerlingen uit Hoogvliet en omgeving.
Niet alleen voor het PENTA college CSG West-IJsselmonde, maar ook voor Hoogvliet en omgeving zijn deze ontwikkelingen van groot belang voor alle leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. Voor meer informatie en het laatste nieuws kan men terecht op de website van de school : www.wy.penta.nl.

 

<<< terug naar voorpagina