Hoogvliet scoort op thaiboksgala

 

 

Spijkenisser Patrick van Silent Dragon Hoogvliet wint op thaiboksgala in Oudenbosch

De Hoogvlietse sportschool Silent Dragon maakte een prima indruk op het nationale thaiboksgala afgelopen zaterdag 24 januari in Oudenbosch in Noord-Brabant. In Patrick van Rees had de vereniging een prima winnaar op punten. De Spijkenisser b-klasse vechter versloeg Malik Cumberbatch van Oosterbaan Gym uit Rotterdam. Cumberbatch leek al in de eerste ronde af te stevenen op een overwinning, maar Van Rees bleek toch net iets taaier.

Het 23 partijen omvattende vechtspektakel leverde ook een nieuwe wereldkampioen vedergewicht bij vrouwen op. In een enerverend gevecht van vijf ronden sleepte de 25-jarige Chajmaa Bellekhal uit Kaatsheuvel de titel in de wacht. Voor Europees kampioen Marianka Bestebreur uit Stampersgat en haar trainer Johan Neelen was het verlies een domper op de hoog gespannen verwachting. Marianka was de gedoodverfde kandidaat voor de titel.

Het gala werd georganiseerd door Oosterbaan Gym en Bull’s Gym Holland uit Roosendaal. Op initiatief van de twee scholen werd onder de duizend toeschouwers een inzameling gehouden voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, die begon met het overhandigen van een cheque van 500 euro.

<<< terug naar voorpagina