DA Niggebrugge start gezondheidsoffensief

Wint Hoogvliet straks de landelijke prijs?

 
 

Bij DA Niggebrugge in Hoogvliet start vanaf 2 januari 2009 een grootscheeps gezondheidscollectief. Samen met sport- en gezondheidsinstituut de Korte start zij een campagne waarmee zij de gemeente Hoogvliet oproept om er gezamenlijk een gezondere leefstijl op na te gaan houden.  De campagne zal officieel van start gaan op 2 januari 2009 met een alternatieve ‘frisse start’ borrel in de winkel aan de Binnenban 8 in Hoogvliet.

 Denkt u na Oud & Nieuw ook altijd: “Die feestdagen waren misschien een beetje tť gezellig? Het was leuk maar ook wel een beetje veel. Ik kan geen oliebol meer zien! Deze maand gaan we geen alcohol drinken! Dit jaar ga ik echt sporten en nu beginnen!”. Alle goeie voornemens worden gedaan, en we zouden de ballast van december als het ware van ons af willen schudden. Minder eten, zuiveren, veel water drinken, gezonder eten, meer sporten.

 DA Niggebrugge gaat u daar samen met sport- en gezondheidsinstituut de Korte bij helpen. “ DA weet alles van een gezonder leven. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid daarin. Vanaf begin januari gaan we met de hele gemeente het jaar 2009 gezond beginnen. Zo kunnen klanten bij ons in de winkel gratis hun bloeddruk, vetpercentage BMI (gewicht versus lengte) en CO (zuurstof in het bloed) laten meten. Iedereen krijgt een zogenaamd gezondheidspaspoort – de ‘Pas op je Gezondheid’ - waarop men regelmatig de voortgang kan laten meten en klanten krijgen tips en adviezen voor een gezondere leefstijl. Iedere klant krijgt een informatietasje mee waarin ook allerlei informatie te vinden is over het optimaliseren daarvan”

 De DA aanpak sluit aan bij recente ontwikkelingen en komt op een goed moment. Begin november liet een landelijk onderzoek van het Diabetes Fonds, de Hartstichting en de Nierstichting al verontrustende resultaten zien over de ‘gezondheidsstand van het land’. De conclusie van dat onderzoek was dat bijna 60% van de Nederlanders ongezond leeft en een verhoogd risico loopt. Het is dus belangrijk daar wat aan te doen.

 “Als DA zijn we als geen ander in staat de mensen van Hoogvliet te helpen bij het bereiken van een gezondere leefstijl. Naast de opbrengst van een gezondere leefstijl voor de inwoners, kunnen we bovendien ook nog op een andere manier bijdragen. De gemeente die namelijk de beste score laats zien op de metingen gedurende de looptijd van de campagne, komt in aanmerking voor een prijs van € 2.500,-. Beschikbaar gesteld door DA en te doneren aan een lokaal goed doel naar keuze uiteraard op het gebied van gezondheid. Gezond leven loont dus op meerdere terreinen!”, aldus Erik Niggebrugge van DA Niggebrugge.

Hierbij een oproep aan alle inwoners van Hoogvliet  om op 2 januari 2009 mee te helpen aan het bereiken van dit doel. Kom naar DA Niggebrugge Binnenban 8 Hoogvliet. Met een ‘frisse start’ borrel luiden we de officiŽle start van de campagne in samen met sport- en gezondheidsinstituut de Korte.

 

<<< terug naar voorpagina