Nieuw in Hoogvliet, kinderyoga

 

 


Een initiatief ontsproten uit de vraag naar yoga voor kinderen
Marian Korstanje, moeder van drie dochters, 48 jaar en een ruime ervaring in ondermeer het onderwijs, gaat er helemaal voor. Ze heeft 17 jaar ervaring in het basisonderwijs, 13 jaar praktijk als welzijnscoach en heeft de Kinderyogadocente opleiding gevolgd in Wageningen en Integrale Yogadocente opleiding in Rotterdam.
Door een vervelende medische ingreep bij één van haar kinderen ontdekte ze dat yoga dit kind enorm hielp, het was juist deze dochter die Marian inspireerde om ook voor kinderen met yoga meer te gaan doen.

Wat is kinderyoga
Op zodanige manier met spel, zang, ademhaling en beweging bezig zijn dat kinderen veel plezier beleven, lichamelijk sterker en geestelijk evenwichtiger worden. Kinderen leren zich te ontspannen zodat zij op een natuurlijke manier rustiger worden.

Waarom kinderyoga?
Kinderen hebben en krijgen er weer plezier in en leren zich ontspannen. Het is gezond bewegen zonder competitie, de druk van een wedstrijd moeten winnen is er niet. Daarnaast wordt het zelfvertrouwen vergroot en de kinderen krijgen meer eigenwaarde. Ook is er sprake van een verbetering van concentratie en kunnen de kinderen ongedwongen leren omgaan met samenwerking en sociale vaardigheden ontwikkelen.

Voor wie
Alle kinderen komen in aanmerking voor kinderyoga.
Bijzonder geschikt voor onrustige, onzekere, gespannen kinderen, kinderen met faalangst of kinderen met gedrag en/of concentratieproblemen. Ook kinderen met slaapproblemen hebben er veel baad bij.
Marian: ‘Ik ga werken met groepen van 4 tot en met 7, 8 tot en met 12 en 13 en tot 17 jaar.’

De locatie waar het plaats gaat vinden is in de Jenaplanschool ‘Andries vd Vlerk’ aan de Aalreep 22-24 Hoogvliet.
Marian: ‘Het leuke team van deze school biedt heel enthousiast alle medewerking, daar ben ik hen heel dankbaar voor.’
Woensdagmiddag 4 februari starten de eerste lessen voor 4 tot 7 jaar van 13.00 tot 14.00 uur en 8 tot 12 jr. van 14.30 tot 15.30 uur.
Vrijdagmiddag 6 februari van 17.00 tot 18.00 voor 13 tot 17 jaar. De bijdrage is 25,- euro per maand.
Aanmelden is al mogelijk. Telefoonnummer. 010 4165153 / 0610720164
of mailen naar marint@ xs4all.nl.

<<< terug naar voorpagina