Veel belangstelling voor Stadshart

 

Informatiebijeenkomst over bouwprogramma Stadshart Hoogvliet werd goed bezocht

Er werd al lang door iedereen behoorlijk over gespeculeerd, want hoe gaat het nieuwe stadshart er nu eigenlijk uitzien?
Vorige week donderdag 4 december werd dat grotendeels duidelijk tijdens een druk bezochte informatieavond. Bewoners, omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden waren aanwezig in het Informatiecentrum aan het Sprong.


Het bekende Rijkeeplein, waar jarenlang de weekmarkt werd gehouden, vlak voor de deur van serviceflat De Kulk, is al geruime tijd ‘op de schop’ en over niet al te lange tijd zal het gebied bouwrijp zijn.
Het bouwprogramma voor het nieuwe Stadshart bestaat onder meer uit een Cultuurhuis met o.a. een bibliotheek en een multifunctionele zaal. Daarnaast komen er 109 woningen, verdeeld over een 8-laags en een 3-laags complex. Op straatniveau van deze complexen (zogeheten plint) komt ruimte voor winkels en horeca. Onder de bebouwing komt een parkeergarage die deels openbaar is en deels bestemd zal zijn voor de bewoners van de nieuwe woningen.

Vragen
Er konden bij deze bijeenkomst natuurlijk ook vragen worden gesteld, ondermeer Jacqueline Cornelissen, portefeuillehouder van ondermeer Buitenruimte, was aanwezig om ze te beantwoorden. Tot en met 8 januari 2009 liggen de plannen nog ter inzage bij de deelgemeentesecretarie, Middenbaan-Noord 47. Gedurende deze termijn kan een ieder gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet.

J.K.

<<< terug naar voorpagina