Grote Horeca-actie in Charlois

 

Tijdens een grote gezamenlijke horeca-actie in de deelgemeente Charlois zijn diverse boetes uitgedeeld voor het roken, onvoldoende hygiëne, het niet hebben van de verplichte raamkaart, niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs, afwezig zijn van de exploitant cq vergunninghouder en ontduiking van de loonbelasting. In totaal is een bedrag van ruim € 25.000 aan naheffingen geïnd dan wel volgt binnenkort een bezoek van de deurwaarder vanwege opgelopen schulden bij diverse gemeentelijke diensten. Een aantal exploitanten kreeg een waarschuwing.
Bij herhaling van de geconstateerde gebreken of overtreding volgt onherroepelijk een proces verbaal. Bij twee snackbars bleek het frituurvet vervuild te zijn en kregen de exploitanten een sommering van de Keuringsdienst van Waren om hun afzuigkap schoon te maken.
Aan de grote horeca-actie in de wijken Zuidwijk en Pendrecht deden een groot aantal gemeentelijke en landelijke diensten mee waaronder ambtenaren van de deelgemeente Charlois, politie wijk- en horecateam, Vreemdelingenpolitie, Rijks en Gemeentelijke Belasting Dienst, DCMR, Keuringsdienst van Waren, Arbeidsinspectie en Eneco. Tijdens de horeca-actie, die in de avonduren plaatsvond, werden in totaal  vier cafés, zeven restaurants, een manage en een horeca exploitant in een gemeentelijke sporthal bezocht.

Een woordvoerder van de deelgemeente Charlois laat weten tevreden te zijn over het verloop en de resultaten van de actie. Het algemene beeld van de geëxploiteerde horecaondernemingen in Zuidwijk en Pendrecht is over het algemeen positief. De actie wordt over twee weken herhaald, dan in een andere Rotterdamse deelgemeente.

 

<<< terug naar voorpagina