Goedheiligman ondergaat oogmeting en hoortest

 

 

 

 

 

Hoogvliet, 24 november 2008 – Niemand minder dan Sinterklaas stapte afgelopen zaterdag de winkel van Specsavers aan Binnenban 73 binnen. De goedheiligman merkte namelijk tijdens de eerste week van zijn verblijf in ons land, dat zijn zicht achteruit was gegaan. “Ik merk dat de lettertjes in mijn Grote Boek toch wat moeilijker worden om te lezen. Ook merkte ik dat ik mijn pieten deze dagen minder goed versta. Ik ben tenslotte ook de jongste niet meer. Daarom besloot ik bij het aandoen van Hoogvliet direct bij Specsavers langs te gaan. Ik heb daar zulke goede verhalen over gehoord.”

 

Marleen Tegelaar, optometrist, was verrast door de komst van de goedheiligman. “Natuurlijk wist ik dat Sint Nicolaas bij ons in Hoogvliet was aangekomen, maar dat hij bij ons langs zou komen, was een enorme verrassing.” Sinterklaas was al bekend met het Specsavers-concept, omdat inmiddels ook winkels in Spanje geopend zijn. Maar door tijdgebrek lukte het hem niet om daar zijn ogen en oren te laten meten.

 

Professionele oogmeting

Iedereen kan bij de Specsavers-winkel terecht voor een gratis en uitgebreide oogmeting of gehoortest. Alle oogmetingen bij Specsavers, dus ook in Hoogvliet, worden verricht door een minimaal MBO-gediplomeerde opticien of optometrist. Voor de gehoortest geldt dat deze altijd wordt uitgevoerd door een gediplomeerd audicien.“Hiermee willen we de mensen laten zien, dat wij ons écht bekommeren om hun ogen en oren. Je zicht- en hoorvermogen zijn kostbaar en daar moet je voorzichtig mee omgaan. Daar zijn we ons bij Specsavers van bewust.”

 

Lekkernijen voor de klanten

Nadat Sinterklaas en zijn pieten waren vertrokken, bleven Marleen Tegelaar en zijn team achter met een zak vol lekkernijen. Tegelaar: “Iedereen die in de week voor 5 december zijn of haar ogen of oren laat meten, krijgt een heerlijke Sinterklaas-verrassing.”

 

Over Specsavers Opticiens en Audiciens

Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1000 winkels, waarvan op dit moment 93 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. En met diezelfde filosofie startte Specsavers tien jaar later, in 2007, met de verkoop van hoorzorg in Nederland. Internationaal zijn er inmiddels meer dan 200 winkels, waarvan 68 winkels in Nederland. In de UK is Specsavers Audiciens zelfs marktleider op het gebied van hoorzorg. Alle winkels worden geleid door volledig gediplomeerde register audiciens, die de klant begeleiden bij een correcte hooraanpassing.

<<< terug naar voorpagina