Treinomleidingen-stagnatie


Dit weekend anders reizen tussen Rotterdam en Den Haag

ProRail werkt aan vernieuwing van het spoor
Alternatief vervoer met NS-bussen en HTM-trams
Omreisadvies voor doorgaande reizigers

Op vrijdag 21 november na 23.00 uur en op zaterdag 22 en zondag 23 november de hele dag, werkt ProRail aan vernieuwing van het spoor tussen Den Haag Centraal, Delft en Schiedam Centrum en tussen Vlaardingen Centrum en Schiedam Centrum. Daardoor is gedurende dit weekend zeer beperkt treinverkeer mogelijk tussen genoemde stations. NS laat bussen rijden voor haar klanten, die tevens gebruik kunnen maken van trams van HTM. Doorgaande reizigers van/naar Amsterdam/Den Haag of Roosendaal/Breda wordt een omreisroute geadviseerd.

De werkzaamheden
De werkzaamheden van ProRail bestaan uit het vernieuwen van spoorstaven en wissels, inclusief het vervangen van dwarsliggers en het stenen ballastbed.

Gevolgen voor de treinreizigers
Reizigers op de genoemde trajecten kunnen, op vertoon van een geldig NS-vervoerbewijs, gebruik maken van NS-bussen en trams van de HTM. Daarbij moeten ze rekening houden met extra overstappen en een extra reistijd van een half uur tot drie kwartier.
De internationale treinen Amsterdam – Brussel v.v.én de Thalys van/naar Parijs rijden via een andere route en stoppen niet op Schiphol en Den Haag HS. De nachtnettreinen rijden in de nachten van zaterdag op zondag en zondag niet. In plaats daarvan rijden NS-bussen tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal.

NS adviseert treinreizigers die komend weekend van plan zijn om vanuit de richtingen Amsterdam, Den Haag, Dordrecht en Hoek van Holland in de richting van Rotterdam en verder te reizen, zich van tevoren goed te informeren.

Informatie voor treinreizigers
Reizigers worden via omroepberichten, affiches en folders over de gevolgen van de werkzaamheden geďnformeerd. Via de NS-site www.ns.nl is de speciale folder ‘Gewijzigde dienstregeling’ te downloaden.Deze folder is tevens verkrijgbaar aan de balies.
Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl en/of Teletekstpagina 754 raadplegen of bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut). Voor internationale treinreizen: 0900-9296 (€ 0,35 per minuut).

<<< terug naar voorpagina