Rein Wolters signeert

 

 

Schrijver van vele Hoogvlietse boeken signeert Spidoboek in bibliotheek Bloemhof
Wie kent niet de fraaie boekwerken van Rein Wolters, de man die Hoogvliet een warm hart toedraagt en momenteel geniet van zijn welverdiende rust in het dorpse Pernis.
Deelnemers aan de Historische Vaartochten van De Oud-Rotterdammer op 18 en 19 oktober kunnen zaterdag 15 november alsnog hun boekengeschenk ‘Negentig jaar Spido in vogelvlucht’ laten signeren door auteur en samensteller Rein Wolters. Op beide vaardagen was daar vanwege het strakke schema voor de vijfduizend mensen die zijn meegevaren geen gelegenheid voor. Op verzoek van velen is die nu geschapen op de jubileumdag van bibliotheek Bloemhof aan de Lange Hilleweg 380 in Rotterdam-Bloemhof. De gehele dag is er een feestelijk programma vanwege het 25-jarig bestaan. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de auteur aanwezig in een stand, waar naast het Spidoboek (14,50 euro) ook andere leuke Rotterdamse zaken te koop zijn.
Het boek is een parel voor mensen die houden van water, havens en schepen. Veel Hoogvlieters en Pernissers hebben wel eens een keer meegevaren op een van de schepen van de Spido. Rein weet alle herinneringen weer op te frissen met dit meesterwerkje dat alle schepen toont in de kracht van hun leven. Niet slechts een opsomming van scheepsnamen maar ook een stukje historie ontbreken niet in het boek.
Wist u bijvoorbeeld dat de ‘Pieter Calland’ nu als ‘Comtessa’ vaart in Enkhuizen? Als u naar deze signeersessie gaat komt u ook te weten wat er met alle andere schepen van de Spido is gebeurd.
J.K.

 

 

<<< terug naar voorpagina