Pas op! Daar komt hij weer!

De sint, de enige echte, is van plan om over anderhalve week aan te meren in Hoogvliet
Het is nog een flink stuk varen voor sinterklaas en zijn medewerkers, maar als er zich geen onoverkomelijke problemen met de stoomboot voordoen dan komt de goedheiligman volgende week zaterdag 22 november aan in het havengebied van Hoogvliet.
Met een heuse stoomboot vol pakjes en lekkers, zoals we in vele liedjes zingen, zal hij dan de Jachthaven Hoogvliet bij de Spijkenisserbrug binnenvaren om ongeveer 12.45 uur.
De voorzitter van de Stichting Vrienden van Hoogvliet, Joke van der Sluijs-Dullaart, zal hem ontvangen wanneer de goed heilig man van de boot stapt. Er zal muziek zijn en vele kinderen met hun vaders en moeders, misschien opa’s en oma’s, allemaal met blije gezichten.

Sinterklaas wandelt dan naar zijn koets om op weg te gaan naar het Deelgemeente Gebouw, alwaar de ‘burgemeester’ van Hoogvliet de heer van Pelt hem welkom zal heten om omstreeks 14.00 uur. Na een rondtour, te voet en per koets zal hij later in de middag bij alle kinderen van 4 tot 8 jaar, die van een prachtig feest in de sporthal genieten, op bezoek gaan.

De kinderen die in de sporthal zijn hebben een kaartje op school gekregen (alle Hoogvlietse scholen krijgen deze kaartjes). Dat kaartje kunnen ze omwisselen voor een écht toegangsbewijs (gratis) voor de sporthal in het Informatiecentrum aan het Sprong, naast het politiebureau, dus niet zoals de laatste jaren het geval was bij de firma Roobol op de Binnenban, want deze winkel is er niet meer.

Begin november werden de kaartjes aan de scholen aangeboden en op 15 november van 11.00 uur tot 15.00 uur en op 19 november tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunnen deze kaartjes voor de toegangsbewijzen worden ingewisseld in het Informatiecentrum. Ook zal er een kleurplaat uitgereikt worden die men weer in kan leveren op 22 november bij het Deelgemeente kantoor van 11.30 uur tot 12.30 uur, voor de mooiste tekening zal er een mooie prijs zijn, een voor een meisje en een voor een jongen.
J.K.

 

 

 

<<< terug naar voorpagina