Kentekenonderzoek A15

 

 

Kentekens alle passerende auto's vanaf maandag geregistreerd

Vanaf afgelopen maandag 27 oktober worden de kentekens van passerende auto’s op de A15 tussen Charlois en Hoogvliet geregistreerd. Deze registratie zal duren tot 19 december en vindt plaats in het kader van het project ‘Spitsmijden A15’.
‘De Verkeersonderneming’ is de uitvoerende organisatie en is in juli van dit jaar opgericht als samenwerkingsorganisatie van de gemeente en stadsregio Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf. De registratie gebeurd onopvallend, er zijn geen flitsen te zien. Er worden nog meer camera’s gemonteerd de komende tijd, daarvan zal men geen hinder ondervinden omdat deze werkzaamheden ’s nachts plaatsvinden.

Spitsmijden
(bron: Port of Rotterdam)
Het project Spitsmijden A15 heeft als doel minstens vijf procent van de spitsrijders uit de spits te halen door hen te belonen als ze zich in de spits niet met de auto op of rond de A15 begeven. Het project levert een bijdrage aan het verminderen van de files in het Rotterdamse havengebied. Nog voor de zomer van 2009 moet spitsmijden concreet van start gaan. Het project duurt drie jaar. In opdracht van de Stadsregio Rotterdam heeft De Verkeersonderneming in september de aanbestedingsprocedure gestart. Inmiddels hebben zeven gegadigden zich gemeld om deel te nemen aan de aanbesteding.

De geregistreerde kentekens worden alleen gebruikt voor het project Spitsmijden en niet voor andere doeleinden. De gegevens zijn vertrouwelijk en worden na afloop van het project vernietigd.

J.K.

 

 

<<< terug naar voorpagina