Breede Vliet in tuinen

 


Binnentuinen met speciaal thema voor Geriatrisch Centrum Breede Vliet
In oktober startte Geriatrisch centrum Breede Vliet met de renovatie van haar drie binnentuinen. Iedere tuin krijgt een speciaal thema. Zo is er de ‘Kruidentuin’, de ‘Stiltetuin’ en de ‘Alzheimertuin’. De tuinen zijn speciaal bedoeld voor de bewoners en maken een wezenlijk onderdeel uit van hun (beperkte) woon- en leefomgeving.

In de ‘Kruidentuin’ ervaren bewoners diverse geuren en kleuren van uiteenlopende kruiden. Qua stijl wordt deze tuin op een strakke, kubistische wijze aangelegd. In deze tuin zal ook een volière komen. De ‘Stiltetuin’ krijgt het karakter van een kleine, intieme patio met een prieel waarin bewoners in rust kunnen vertoeven. De derde tuin, de ‘Alzheimertuin’, ondergaat een volledige metamorfose en krijgt ronde wandelpaden met een loopleuning. Door de zintuigen van de bewoners te prikkelen ervaren ze in deze tuin verschillende kleuren, geuren, bloemen, planten, bomen en water. Het water zal in de vorm van een fontein en een watermuur tot uitdrukking worden gebracht.

Geriatrisch centrum Breede Vliet hoopt dat de nieuwe tuinen bijdragen aan een verhoging van het woon- en leefklimaat van de bewoners en dat de familieleden samen met hen op mooie dagen in de tuinen zullen verblijven. De tuinen zullen voor medewerkers zeker bijdragen aan de verhoging van hun arbeidstevredenheid, want wie wil er nu niet in een mooie prettige werkomgeving aan de slag?

Het totale project zal ongeveer vier weken in beslag nemen. Breede Vliet hoopt dan ook eind november haar bewoners en de familie te kunnen verwelkomen in de nieuwe tuinen.

<<< terug naar voorpagina