40 Hoogvlieters strijden om de titel van de Fitste Buurt

 

Op maandag 27 oktober  geeft portefeuillehouder Welzijn Yvonne Bekker om 13.45 uur het startschot voor het project de Fitste Buurt. Dit zal zij doen op het terrein voor het Informatiecentrum aan de Sprong 10. Circa 40 Hoogvlieters strijden de komende acht weken tegen IJsselmonde en Feijenoord om de titel van de Fitste Buurt.

De Fitste Buurt in Hoogvliet is een pilotproject dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de GGD Rotterdam Rijnmond, Becel Unilever, Sport en Recreatie Rotterdam en de deelgemeenten Feijenoord en IJsselmonde. In Hoogvliet is het project onderdeel van een breder programma waarin de deelgemeente een gezonde leefstijl wil stimuleren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de gezondheid van Hoogvlieters een punt van zorg is.
De deelnemers aan de Fitste Buurt verzamelen punten door deelname aan verschillende activiteiten:

         Wekelijks fitnessen bij Achmea healthCenters of De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut, die fikse kortingen hebben gegeven aan deelnemers van dit project.

         Wekelijks wandelen onder leiding van een trainer Sportief Wandelen.

         Deelname aan Voedingsvoorlichtingen en Workshop Gezond koken in de feestdagen.

 Op maandag 27 oktober worden de deelnemers voorbereid op de komende strijd. Vanaf 09.00 uur kunnen zij in het Informatiecentrum terecht voor de afname van fittesten, uitreiking van de instructies en informatie over de verschillende activiteiten. Om 13.45 uur geeft portefeuillehouder Welzijn Yvonne Bekker het startschot voor de eerste wandeling dat langs een aantal historische plekken voert.
De Fitste Buurt in Hoogvliet wordt op zaterdag 19 december feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking van de fitste Hoogvlieters. De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut en Achmea healthCenters hebben hiervoor twee abonnementen voor een half jaar onbeperkt sporten beschikbaar gesteld. In januari volgt nog een stedelijke afsluiting waarin een laatste strijd tegen Ijsselmonde en Feijenoord wordt gevoerd.

 

<<< terug naar voorpagina