Vestia zet jongeren aan het werk

 

 

Op bouwplaats Westerstein in Hoogvliet doen jongeren bouwwerkervaring op
Vestia Rotterdam Hoogvliet geeft, in samenwerking met aannemer Waalbouw uit Vlaardingen en Kenniscentrum Fundeon uit Harderwijk, jongeren de kans om op de bouwplaats werkervaring op te doen. De leerlingbouwplaats op het project Westerstein in de Puitstraat in Hoogvliet is hiervoor de aangewezen plek.
Vestia vindt het belangrijk dat jongeren die tussen wal en schip dreigen te vallen, een steuntje in de rug krijgen. Door het aanbieden van een begeleide werkplek, doen de jongeren belangrijke werkervaring op. Deze ervaring geeft hun meer kans op de arbeidsmarkt.
De leerlingen worden individueel begeleid door een ervaren leermeester die hun de kneepjes van het vak leert.

Hoogste punt bereikt
Op donderdag 16 oktober a.s. wordt het hoogste punt van het nieuwe gebouw bereikt. Een aantal leerlingen hijsen via een kraan een betonnen dakplaat naar de bovenste verdieping. Met het leggen van deze plaat is het officiŽle hoogtepunt behaald.

Wat is Fundeon?
Fundeon is het Kenniscentrum Beroepsonderwijs voor de bouw, infra en gespecialiseerde aannemerij. Fundeon vormt daardoor de schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Fundeon 'levert' aan Vestia Rotterdam Hoogvliet de leerlingen. www.fundeon.nl

 

<<< terug naar voorpagina