Nacht van de nacht bij Sterrenwacht Tweelingen

 

De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu organiseren elk jaar de ‘Nacht van de Nacht’ om aandacht te vragen voor de schoonheid van de donkere nacht. Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Niet alleen levert dat een energiebesparing op, het is ook beter voor dier en mens.

Waarom?
Er zijn nog maar weinig echt donkere plekken in Nederland. Reclamezuilen, straatverlichting en verlichte kassen gooien onder andere roet in het eten. Mens en dier hebben hier last van. Mensen slapen minder goed naarmate het lichter wordt en het ritme van dieren wordt er door verstoord: vogels maken eerder nesten, de sterrenhemel is vrijwel onzichtbaar. Elk jaar wordt het lichter en lichter. Daar kan iets aan gedaan worden! De straatverlichting kan bijvoorbeeld worden uitgedaan.
Ook de aanblik van de sterrenhemel is voor veel mensen een waarde op zich. Bij een volkomen natuurlijk donkere lucht is het mogelijk om in Nederland 2.500 sterren te zien. Door de verhoogde hemelhelderheid zijn er in steden nog slechts 50 sterren zichtbaar.

Sterrenwacht Spijkenisse
: ‘Milieuhuis Spijkenisse heeft ons benaderd om samen onze krachten te bundelen. Zaterdag 25 oktober is het zover. Dan is de sterrenwacht open in de hoop meer sterren te mogen zien als anders. We duimen dat het weer ook mee wil werken. Entree voor de activiteiten van het milieuhuis is gratis. Voor leden is de entree voor de Sterrenwacht Tweelingen uiteraard ook voor niets. Voor meer informatie kunt u naar de internetsite bezoeken van de sterrenwacht; www.sterrenwachtspijkenisse.nl We zien uw komst met vreugd tegemoet.’
Uiteraard is het ook voor Hoogvlieters een boeiende mogelijkheid om eens het heelal beter te kunnen bekijken.
J.K.

 

<<< terug naar voorpagina