Prachtige opening clubgebouw

 


Model Boten Vereniging Hoogvliet opende haar prachtige nieuwe clubgebouw na jarenlange inspanningen
Ze hadden het gebouw al een poosje ‘ingevaren’ maar officieel was het nog niet geopend. De opening moest groots worden en dat werd het ook. Er waren veel andere verenigingen uitgenodigd om er samen op het terrein rond het clubgebouw iets fantastisch van te maken, ook voor de kinderen waren er aantrekkelijke attracties opgesteld.
Vele schepen en boten waren te zien, natuurlijk ook volop in actie. De kunst van het ‘scheepje in de fles’ ontbrak eveneens. Maar de meeste aandacht trokken toch wel de stoere op afstand bedienbare schepen.
Jong en oud genoten van de verrichtingen van de stuurman aan wal en volgden de schepen gretig. Enige hilariteit ontstond er toen deelraadsvoorzitter Kees van Pelt het gebouw wilde openen door een fles champagne kapot te gooien tegen het optrekje. De fles bleef heel en er moest een hamer aan te pas komen om de lekkernij langs de gevel te laten vloeien. Gelukkig leert de geschiedenis ons dat een doping met champagne, waarbij de fles niet meteen sneuveld, een succesvolle toekomst oplevert voor het project, schip of clubgebouw.

Nieuwe clubhuis
De Modelboot Vereniging Hoogvliet heeft jarenlang aan de Baarshof gedomineerd in het oude houten gebouw aldaar. Door de herstructurering van Hoogvliet moest daar echter ruimte worden vrijgemaakt voor nieuwbouw en dat was een schok voor de vereniging. Gelukkig kwam er een oplossing en nam de vereniging de uitdaging aan om als eerste te kiezen voor een fraaie plek op het terrein van De Heerlijkheid Hoogvliet.
Het ging niet altijd zoals de bedoeling was, kwam er nu wel of niet een vaarvijver en een vernieling waren onzekerheden die de leden soms teleurstelden. Maar al met al zijn alle problemen opgelost en kan de vereniging nu met frisse blik de toekomst inkijken.

Mooie hobby
Het bouwen van scheepsmodellen is al zolang er schepen bestaan een mooie bezigheid. Ooit zal het begonnen zijn met het welbekende scheepje in de fles, maar Modelboten Vereniging Hoogvliet zocht het al snel wat hogerop en perfectioneerde het bouwen van scheepsmodellen tot het summum. Dankzij de moderne technieken en kennis van zaken kan men bij deze vereniging ouderwets ambachtswerk prachtig combineren met hightech. De schepen die van de ‘helling’ rollen zijn keurig op schaal en er zijn zelfs modellen bij die meer techniek aan boord hebben dan hun grote voorbeeld.

Kennis
De leden beschikken ieder over hun eigen stukje kennis en ervaring, wat de een niet weet, weet de ander wel. Ieder die ge´nteresseerd is in modelbouw wordt dan ook altijd hartelijk welkom geheten bij de club, want hoe meer zielen hoe meer vreugde en kennis. En of men nu een model kant en klaar uit de doos wil perfectioneren of geheel vanaf de kiel zelf wil opbouwen maakt dan niet uit, elke liefhebber is welkom.
Voor meer informatie en openingstijden dan wel informatie over clubavonden kunt u vinden op de website van Modelboten Vereniging Hoogvliet www. modelbouwhoogvliet.nl.
Tekst: Jan Koopmans
 

 

<<< terug naar voorpagina