Kunstkop nieuwe stijl

 

Aanstaande zaterdag is het weer zover, het jaarlijkse Kunstkopfestival in Hoogvliet

In de loop der jaren is het Hoogvlietse Kunstkopfestival steeds meer uitgegroeid tot een spektakel met meer ingrediŽnten. Het is een feest voor en van velen, van winkelier tot inwoner en van kunstenaar tot politicus. In vroeger tijden werd ook tijdens het Kunstkopfestival de nieuwe Hoogvlieter van het jaar gekozen, dat heeft men nu anders geregeld. Muzikanten en beeldende kunstenaars krijgen op dit festival de gelegenheid zich aan een (groot) publiek te presenteren en menigeen zal met kraampjes zorgen dat er weer allerlei leuke spulletjes te koop zijn.

Vele demonstraties
Naast de ‘stationaire’ activiteiten zoals voornoemde kraampjes zullen er ook talrijke enerverende activiteiten zijn die een lust voor oog en oor zijn.
Er zijn weer meerdere podiums waarop van alles gaat gebeuren. Zo zullen er ondermeer podiums staan bij de (bijna voormalige) AH zaak aan de Binnenban ter hoogte van het Rijkeeplein en op het inmiddels beroemde ‘Hema plein’ nabij de Hoogvlietse ‘lieverdjes’.
Dansscholen laten de beste choreografieŽn weer graag zien aan het publiek en natuurlijk ‘trekken’ muzikanten weer alles uit de kast.

Meerdere locaties
Ook dit jaar zal Kunstkop zich niet uitsluitend concentreren op en rond het winkelcentrum aan de Binnenban. Boek- en kantoorvakhandel Voskamp, overigens wel op het winkelcentrum, zal met een uniek gebeuren zeker een fraaie toevoeging aan Kunstkop geven, daar gaan schrijvers voorlezen uit eigen werk. Ook het evenemententerrein De Heerlijkheid en De Zevensprong zijn betrokken bij Kunstkop 2009.
Het beloofd dit jaar extra mooi te worden.
De opening aanstaande zaterdag zal worden gedaan door portefeuillehouder Yvonne Bekker en de directeur van het Historisch Museum Hans Walgenbach.
Voor meer informatie en het hele programma zie elders in deze krant, of kijk op www. hoogliet.nl of www. hoogvliet.org.
Tekst; J.K.

<<< terug naar voorpagina