Woodstock weer voorbij

 

 


Het grote popgebeuren op het terrein De Heerlijkheid, Woodstock aan de Maas is voorbij
Woodstock aan de Maas moest een afspiegeling worden van het grote festijn in 1969 dat werd gehouden in het plaatsje Woodstock in de VS. Eerder, in 1970 werd er ook al een Hollandse versie gehouden in Kralingen.
Woodstock aan de Maas had een mooi programma en technisch was er veel inspanning geleverd. Het concept was goed naar ons gevoel maar op het gebied van PR ontbraken de kwaliteiten.
Toch waren er veel blije mensen op het terrein, velen hadden zich in hippie kledij gestoken en het bekende vredesteken, met de vingers gemaakt, was zeer vaak te zien.
Helaas was de opkomst aanzienlijk minder groot dan verwacht. Deels kwam dit door de concurrentie van veel concerten die dat zelfde weekend in de regio plaatsvonden en deels door te weinig publiciteit, want een kleine rondvraag leerde ons dat velen niet van het bestaan van Woodstock aan de Maas afwisten.
Het uitvallen van bands was voor velen ook een trap tegen het verkeerde been, al kon de organisatie daar niet heel veel aan doen. Problemen met vergunningen zorgden voor wijzigingen in de programmering waardoor publiek en artiesten soms werden teleurgesteld.

Prachtig
Voor hen die het wisten te waarderen waren er toppers van artiesten te zien op het festival. Men had de bands zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en dat was zeer zeker merkbaar. De sfeer was prima en ook de weergoden werkten goed mee, dat was bij de oorspronkelijke Woodstock wel anders want toen goot het bakken water.
Het terrein leent zich uitstekend voor dergelijke festiviteiten en daar maakten velen dan ook gebruik van. Heerlijk in het gras zitten en uit je bol gaan op de fraaie klanken vanaf het podium, het was er allemaal.

Kinderziektes
Het organiseren van een dergelijk groots gebeuren vergt niet alleen verstand van zaken, daar heb je ook durf voor nodig. De organisatie heeft het opgepakt en dat is te respecteren, want het idee er achter was goed. Wat wij, vanuit de media erg misten was de samenwerking die mogelijk tot wat meer publiciteit had kunnen leiden. Aanvragen voor een perskaart om verslagen te kunnen maken, verzoeken om meer voorinformatie, aanvragen voor interviews, ze werden niet beantwoord. Dat is jammer, er had zoveel meer uit kunnen komen. Maar zoals vaker bij nieuwe en vooral grote projecten heb je te maken met kinderziekten, die maak je niet meer als je volwassen bent.

Het is te hopen dat de organisatie er financieel een beetje goed mee weg, komt want een volgend festival is zeker wenselijk, het brengt mensen nader tot elkaar, mensen die samen genieten van muziek die aanzet tot vrede, Love, Peace And Happiness.
Jan Koopmans

 

<<< terug naar voorpagina