Woodstock aan de Maas


 

Komend weekend zal het Woodstock-aan-de-Maas-muziek-evenement plaats gaan vinden in de Heerlijkheid Hoogvliet. Bijna 50 bandjes komen dan vanuit alle hoeken van Nederland en zelfs uit Belgi om het grootste popfestival ooit te gaan coveren op het evenemententerrein langs de Oude Maas in Hoogvliet. Het muziekfestijn wil graag de begrippen liefde, vrede en blijdschap uitdragen, begrippen die zo kenmerkend waren in de hippietijd van het eind van de zestiger jaren en het begin van de zeventiger jaren.

En van de bandjes die acte de presente zal geven is ‘The Jeffersons’, een tribute-band die speciaal is samengesteld om tijdens dit evenement de psychedelische rockband Jefferson Airplane te coveren. Deze band is tevens n van de weinige bands die uit onze regio komt en twee leden ervan wonen zelfs in Hoogvliet. Voor hen is het dus een ‘thuiswedstrijd’.
Na maanden van intensief oefenen zullen ze de nummers gaan brengen die de originele band Jefferson Airplane met zangeres Grace Slick destijds in 1969 op Woodstock speelde, w.o. bekende nummers als ‘White Rabbit’ en ‘Somebody To Love’.
Alle bandleden zijn ervaren musici met een behoorlijke staat van dienst en enkelen van hen zijn in andere bandjes nog steeds actief in het amusementscircuit.
De Jeffersons zullen zaterdagavond 30 augustus a.s. als laatste band optreden op het binnenpodium. Mensen die meer informatie willen hebben over het evenement of die het programma willen weten kunnen dit vinden op het internet: www.woodstockaandemaas.nl

<<< terug naar voorpagina