Plexat zat het niet mee

 

 

Vier weken lang konden kinderen genieten van vele attracties, dat genieten kwam er wel, net als de regen

Ze zitten er weer op vier weken Plexat in telkens een andere Hoogvlietse speeltuin. Het begon allemaal in Speeltuin Wobbel en vandaar trok de speelkaravaan naar Speeltuin Hoogvliet. Wobbel had gelukkig een paar zonnige dagen maar alras kwamen de donkere wolken plagen. Speeltuin Hoogvliet had zo ongeveer met dezelfde situatie te maken, het weer bleek ook die week onbetrouwbaar. De derde week streek Plexat neer in Speeltuin Zalmplaat waar wederom de weergoden hun week niet hadden. Toch gebeurde er gelukkig ook op Zalmplaat heel veel moois, want men was creatief genoeg om programmeringen aan te passen. De laatste week was het Plexat geblazen in Speeltuin Meeuwenplaat, de wolken hadden eveneens de weg gevonden en dus aan water ook daar geen gebrek.

Toch was die laatste week best succesvol, er kwamen nog best aardig wat kinderen opdagen ondanks de regen. Het sport en spelgebeuren kon niet echt optimaal doorgaan want hemelwater is niet altijd je beste vriend. Andere onderdelen werden, meestal in aangepaste vorm, redelijk doorgemaakt. Het broodbakken, de patatdagen en niet te vergeten LuciŰnne’s Pannenkoekenhuis. Er werden meer dan honderd smakelijke pannenkoeken gebakken die in 77 kindermondjes verdwenen. Ook het Ringsteken had last van de donkere wolken, de animo bij de kinderen was niet zoals gehoopt was.
Wel kan men terugkijken op een periode van vier weken waarbij een groot aantal kinderen lekker ‘van de straat’ was.
Vrijdagmiddag, van de afgelopen week, werd Plexat officieel gesloten door dagelijks bestuurder Jacqueline Cornelissen. Zij ontving hiervoor een fleurig bloemetje en schonk zelf een grote taart voor de vrijwilligers van alle speeltuinen. Helaas waren van de andere speeltuinen de vrijwilligers niet op komen dagen zodat menigeen een wat grotere punt kreeg dan ze op konden.
De kinderen werden deze dag nog eens extra verwent, de sponsors hadden voor wat lekkere dingen gezorgd. Bolletje had de zogenaamde ‘zakkenrollers’ geschonken, een lekker minikoekje met chocolade er op. Karvan CÚvitam had ook voor deze speeltuin weer de nodige limonade verzorgd zodat de kinderen niets te kort kwamen. KVA had nog wat extra snoepjes in petto, hoe kon het mooier worden afgesloten.
Plexat was dit jaar de pineut wat betreft de regen, op de speeltuinen is maar beperkte mogelijkheid voor binnenactiviteiten. In tegenstelling tot het oorspronkelijke Speelwereld, waarna Plexat het overnam, heeft men niet de beschikking over grote tenten met daarin allerlei voorzieningen. De grote Plexat sleutel is met mevrouw Cornelissen naar het ‘gemeentehuis’ gegaan waar deze bewaard blijft tot volgend jaar.

Tekst: Jan Koopmans
 

<<< terug naar voorpagina