De Krijgers bij Radio Hoogvliet

 

Judo vereniging De Krijgers, die bestaat uit leden met een verstandelijke beperking, is bijna jarig
In januari volgend jaar bestaan De Krijgers alweer 20 jaar, dat moet natuurlijk worden gevierd.
De judovereniging gooide in deze 20 jaar regelmatig hoge ogen, niet alleen als het gaat om wedstrijden winnen maar ook om het genot dat de pupillen daarbij ondervinden.
In het radioprogramma ‘Heb je even voor mij’ van Yvonne Nieuwland, op Radio Hoogvliet, werd een mooi beeld van De Krijgers neer gezet.
De jaren werden onder de loep genomen en natuurlijk kwam ook de aanstaande mijlpaal aan de orde.

Ingrid Pasten, de trainster van de jodoka’s en Henna Beudeker, een moeder van een judoka, lieten zich interviewen en vertelden honderd uit over hun Krijgers. Ze willen graag met de leden het 20-jarig bestaan een beetje feestelijk maken. Maar zoals vaak het geval is bij dergelijke initiatieven ontbreekt het bij hen aan middelen. Te weinig sponsoring en een te kleine kas zijn wat hindernissen die te nemen zijn.
Daarnaast is er ook behoefte aan vrijwilligers die op vele fronten mee willen helpen. Niet alleen voor bijvoorbeeld het helpen bij wedstrijden, de judoka’s begeleiden, aankleden en dergelijke, maar ook op vele andere gebieden en natuurlijk ook voor de gezelligheid en aanmoediging. Daarnaast is er ook behoefte aan iemand die hun website gaat opzetten en onderhouden.
Uiteraard is er ook dringend behoefte aan sponsors want De Krijgers hebben dat nodig en verdienen het ook.
Echte plannen voor het feest hebben De Krijgers nog niet, maar ze willen voor ‘de kinderen’ wel iets leuks doen, die kijken er naar uit.
Nieuwe leden zijn ook van harte welkom, vanaf 6 jaar kan dat al, maar iemand van pakweg 40 is ook welkom, bij mensen met een verstandelijke beperking speelt leeftijd geen rol.
Wilt u meer informatie dan kan dat door contact op te nemen met Ingrid Pasten, telefoonnummer: 010-4167203 of mailen naar ingridtroost@ hetnet.nl. Radio Hoogvliet kunt u elke dag 24 uur beluisteren via www.radiohoogvliet.nl .

Tekst: Jan Koopmans
 

<<< terug naar voorpagina