Zeeltplein gaat plat

 

Na een lange periode waarin voor alle ondernemers naar andere locatie moest worden gezocht is het voormalige succesvolle winkelcentrum op één onderneming na 'leeg' en kan de beuk er in

Het ooit zo fraaie en vooral gezellig winkelcentrum Zeeltplein, op de hoek Steurweg- Baarsweg, is gedoemd van de plattegrond te verdwijnen. Ooit was het een gezellige plek om te zijn, er waren winkels, horeca en ook partycentrum Flamingo zat daar zo'n 40 jaar. Door de oprukkende renovatie in Hoogvliet werd voor de ondernemers de klandizie er niet beter op, flats kwamen leeg te staan en steeds meer ex bewoners vertrokken naar andere wijken. In de nieuwe plannen paste het winkelcentrum niet meer en dus moesten ondernemers gaan uitzien naar vervangende locaties of stoppen. Voor enkelen verliep dat succesvol en begonnen elders met succes hun winkelnering voort te zetten. De Flamingo was een paar jaar geleden aan de beurt en schoof 'een blokje' op naar de Lengweg. Enkele kleine winkels waren toen inmiddels al gesloten zodat het Zeeltplein steeds meer ging lijken op een slecht gebit met veel gaten.
In de verlenging van het Zeeltplein, de Steurweg om de hoek, gebeurde ook van alles, winkels werden verkocht aan anderen die soms niet wisten van de komende renovatie van het gebied. Helaas voor hen moesten ze er aan geloven en werden uitgekocht of kwamen er minder fraai van af. Het meest opvallend was de sluiting van de kruidenierswinkel van de familie Oly, de 'Stipt' zaak aan de Steurweg. Zij waren nog ondernemers van het eerste uur en namen met weemoed afscheid van hun trots.
Ook café 'Het Zwaantje' sloot vorig jaar de deuren, het is ons niet bekend of daarvoor een nieuw café elders voor in de plaats is gekomen. Op dit moment zijn bijna alle panden verlaten en dichtgetimmerd, alleen La Strada, de bekende Pizza bakker, zit er nog in, op de hoek met de Steurweg. Maar ook die zal zoals het zich laat aanzien snel naar een nieuwe locatie vertrekken.

Start sloop
Volgende week maandag 7 juli zal officieel het startschot voor de sloop worden gelost. Deelraadsvoorzitter Kees van Pelt zal dit doen op ongetwijfeld ludieke wijze. Zijn voorganger, Hans Elemans, heeft ooit het grote renovatieplan voor Hoogvliet eind jaren negentig in gang gezet. Over niet al te lange tijd zal niets meer herkenbaar zijn op deze plek, slechts wat boomstronkjes en een speelplaatsje zullen voorlopig nog het enige markeringspunt blijven. Maar de kaalslag is maar tijdelijk want er zijn fraaie plannen met de locatie.

De plannen
Op de plek van het voormalige winkelcentrum zal in de toekomst het Plan Maastuinen gerealiseerd worden. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor dit bouwplan dat 45 koopwoningen in 2 woningtypen met tuin, berging (en parkeerplaats) omvat.
In Maastuinen komen 26 hofwoningen en 19 parkwoningen en is een ontwikkeling van Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers in samenwerking met In de Stad Vastgoedontwikkeling. De prijzen zullen voor de hofwoningen vanaf circa € 199.900,- zijn en voor de parkwoningen vanaf circa € 233.900,- vrij op naam.
De eigentijdse vormgegeven woningen komen aan het nieuw in te richten Zeeltplein, grenzend aan het fraaie groene park Meeuwenweide.
Een uitstekende locatie voor mooie grondgebonden en kindvriendelijke koopwoningen waarin rekening wordt gehouden met de wensen van de kopers. Woningen die u de mogelijkheid bieden om te wonen zoals u dat wilt op een locatie waar u zich helemaal thuis zult voelen.
De Meeuwenplaat staat bekend als een rustige, groene woonwijk in het zuiden van Hoogvliet. Op loopafstand vindt u hier het wijkwinkelcentrum Hoogvliet en aan de andere kant de Meeuwenpunt aan de Lengweg. Ook zit men dicht bij scholen, metrostation en recreatiegebied de Oude Maas. Tussen Meeuwenplaat en de Oude Maas ligt een prachtige groenzone met daarin een authentieke dijk met wandel- en fietsroute. Deze route verbindt de wijk met het Ruigeplaatbos. Ondanks alle bouwactiviteiten is de Meeuwenplaat geen wijk in aanbouw.
Hoewel de sloop nog moet aanvangen begint verkoper Ooms reeds op 5 juni in 'La Cocotte' ( Nieuwe Langeweg 21) met de verkoop van de te bouwen woningen. U kunt over de ontwikkelingen van dit project meer vinden op het internet bij www. maastuinen.com.

J.K.


<<< terug naar voorpagina