Plexat 2008 geopend

 

 

Maandag 28 juli werd het kinderfestijn Plexat geopend in speeltuin Wobbel
Het is voor het derde jaar dat Plexat in Hoogvliet neerstrijkt. De bedoeling van Plexat is om kinderen die van hun, vaak veel te lange, schoolvakantie genieten wat om handen te geven.
Plexat trekt de komende vier weken van speeltuin naar speeltuin. Als eerste is dus waterspeeltuin Wobbel aan de beurt. Er staan diverse leuke dingen op stapel die de kids vast lekker bezig zullen houden.
Het begon maandag allemaal met een grote optocht vanaf het Cruyf Court aan de Toscalaan, met veel lol en herrie want de bedoeling was om iedereen duidelijk te maken dat er wat te doen is. Na de officiŽle opening door portefeuillehouder Yvonne Bekker konden de kinderen pas echt los gaan.
Er waren ballonnen van een clown, die daar leuke dingen mee deed, en natuurlijk was ook het grote springkussen er weer, net als vorig jaar. Een stormbaan, waar wedstrijden op gehouden werden, en veel dans en muziek maakten het allemaal nog mooier. Natuurlijk waren er ook extra verrassingen en tegen het eind van de middag werden de prijsjes uitgereikt aan de deelnemers van de JungleRun.
Dinsdag worden er ook weer veel leuke dingen gedaan bij Wobbel, Sport en Recreatie had leuke teamsporten bedacht en de hele speeltuin bruist straks  van activiteiten. Woensdag, worden er planken gejut in het Ruigeplaatbos waarmee daarna vlotten worden gebouwd in de Natuurspeelplaats bij de Heerlijkheid. Voor donderdag staan er ook weer echte knallers op stapel. Schminken, voetbaltoernooi, tenten bouwen en natuurlijk staan sport en spel weer op de rol, dus vervelen is er ook donderdag niet bij. Voor vrijdag, de laatste dag bij Wobbel, staan er ook weer leuke dingen klaar. Om 13.00 uur zal de grote eindshow beginnen, maar daarmee is het niet meteen afgelopen want er is dan nog van alles te beleven en te zien. Tijdens de show laten de kinderen zien wat ze hebben ingestudeerd de afgelopen dagen. Dans- en playback, modeshow en noem het maar op, het is er allemaal. Zo rond 16 uur is het afgelopen en zit de eerste week Plexat er weer op.
Tekst: J.K.

 

<<< terug naar voorpagina