Veel schade door drankzucht

 

 

Vijf Hoogvlietse verenigingen geteisterd door inbraken
De voorzitter van Korfbalvereniging Nikantes maakt zich ernstig zorgen om het toenemende aantal inbraken bij verenigingen en de enorme kosten voor reparatie aan de onderkomens.
Nikantes: ‘In de afgelopen 2-3 weken zijn er 5 Hoogvlietse verenigingen het slachtoffer geworden van diverse inbraken. Er is viermaal bij voetbalvereniging Rijnmond Hoogvliet Sport ingebroken, onder andere in de kantine. Ook is Nikantes drie maal bezocht door het dievengilde.
Zo is er ingebroken in het kleedkamergebouw en tweemaal in de kantine. In een week tijd is er drie keer bij Nikantes ingebroken! Ook bij handbalvereniging ETC is ingebroken in een opslaghok. In de afgelopen week heeft tennisvereniging LTC ook bezoek gehad van lieden die ’s nachts kennelijk niets beters te doen hebben. Tenslotte is ook de Zalmplaat Senioren Vereniging aan de Gebbeweg geteisterd door gespuis die zeven ruiten hebben ingeslagen.
De gestolen goederen zijn voornamelijk kratjes bier en limonade. In de gebouwen zelf is ook schade aangebracht. De grootste schade is echter aangebracht aan de verenigingsgebouwen zelf.
De gemaakte schade (kapotte rolluiken, deuren en ramen reparen) beloopt in de duizenden euro’s. Een voorzichtige schatting is dat dit zelfs meer dan 10.000 euro bedraagt. Een schadepost die de Hoogvlietse verenigingen er niet bij kunnen hebben maar voor een deel wel zelf op zullen moeten brengen als zij niet verzekerd zijn. De deelgemeente Hoogvliet en de wijkpolitie zijn ingeschakeld en op de hoogte van de problemen.
Er wordt flink nagedacht over hoe dit probleem verholpen kan worden.’
Met de aanstaande vakantieperiode gaan de Hoogvlietse verenigingen dus een onzekere tijd tegemoet. Namens alle Hoogvlietse (sport)verenigingen vraagt Nikantes aandacht voor dit inmiddels grote Hoogvlietse probleem. Aan de deelgemeente is verzocht om dit hoog op de politieke agenda te zetten en ook om na te denken over een schadeloosstelling voor Hoogvlietse (sport) verenigingen met een buitenaccommodatie. Uiteraard zal dit nog enige tijd in beslag gaan nemen. <<< terug naar voorpagina