Bulldozer de baas op Zeeltplein

 

Heel even was het weer druk op het vroeger zo gezellige kleine winkelcentrum op de Meeuwenplaat
Vorige week maandag hapte Kees van Pelt, deelraadsvoorzitter, een ferm gat in de ooit zo glorieuze rij winkels.
De bijna feestelijke officiŽle start van de sloop van dit winkelcentrum werd bijgewoond door talrijke genodigden en belangstellenden.
Voor de een was het een beetje afscheid met melancholieke gevoelens, voor de ander een fraaie blik op de toekomst.
Het was onontkoombaar, de winkelpanden moesten wijken voor nieuwbouw, misschien ook wel terecht want de herinrichting van Hoogvliet biedt vele fraaie vernieuwingen en alternatieven voor oude situaties. De middenstand blijft een onmisbaar instituut in Hoogvliet en op diverse nieuwe locaties zetten zij hun werkzaamheden voort.
Met een enorme bulldozer werd een eerste hap uit het winkelblok genomen waarna er een proost werd uitgebracht op de toekomst van het plein. De plaats waar men het glas hief was wel wat bijzonder, voor de enige zaak die nog open is op het plein, de bekende pizzeria. Maar er wordt vanuit gegaan dat de verhuizing van deze zaak sneller gaat dan de oprukkende bulldozer kan bijhouden.

Toekomst
Het winkelpleintje zal nooit meer het pleintje van weleer zijn, maar is dat zo erg? De herinnering zal blijven, zeker bij de wat oudere Hoogvlieters, maar de toekomst ziet er een stuk zekerder uit.
Projectontwikkelaars die de grond voor nieuwbouw hebben geclaimd zullen er fraaie onderkomens gaan bouwen. Het project ‘Maastuinen’ gaat men er realiseren en zal een aantal koopwoningen omvatten. De nog te bouwen woningen zullen een koopprijs krijgen van tussen de 199.900 euro en 233.900 euro, afhankelijk van het type uiteraard.
Voor belangstellenden is er meer informatie verkrijgbaar op de speciaal voor dit project geopende website: www. maastuinen.com.
Tekst: Jan Koopmans

 

 

<<< terug naar voorpagina