Sporthal gaat verhuizen

 

Het gaat nog wel een aantal jaren duren maar op termijn zal Sporthal Hoogvliet aan de Othelloweg verhuizen naar de meeuwenplaat
Tijdens de deelraadsvergadering vorige week werd duidelijk dat het dagelijks bestuur deze verhuizing in de pen heeft. De nieuwe sportvoorziening zal komen op de nog te bouwen ‘Campus Hoogvliet’ die op de Meeuwenplaat zijn domicilie zal krijgen. De campus zal een samenvoeging- combinatie worden van voortgezet onderwijs, wonen, sport en diverse activiteiten op Meeuwenplaat.
 
Het plan om een campus te realiseren is al een wat oudere wens van het Einstein Lyceum, Penta College en ROC Zadkine. Gedacht wordt aan nieuwbouw rond het metrostation Zalmplaat. De bedoeling is dat er ook diverse voorzieningen komen voor anderen, dus niet uitsluitend scholieren- studenten. Hierbij moet men denken aan bijvoorbeeld een woonhotel met diverse maatschappelijke en culturele voorzieningen, de sporthal zou hierin ook een belangrijke rol kunnen spelen.
Als de campus klaar is zal dat voor de regio een bijzondere voorziening zijn die als voorbeeld kan dienen voor andere wijken of gemeenten.
Tekst: Jan Koopmans

 

 

<<< terug naar voorpagina