Regio opgeschrikt door dode en gewonde

 


Een dode en zwaargewonde werden aangetroffen bij een tankstation in Hoogvliet, maar het laat zich aanzien dat Hoogvliet niets met deze zaak van doen heeft
Vorige week donderdag, ’s morgens omstreeks half zeven, werd nabij het SHELL tankstation aan de Vondelingenweg een witte bestelwagen aangetroffen waarin een dode man lag en waaruit een zwaargewonde stapte.
Meteen werd er een zwaar rechercheonderzoek gestart, dit temeer omdat uit camerabeelden bleek dat er zich nabij het tankstation geen schietpartij had voorgedaan, het slachtoffer bleek te zijn overleden ten gevolge van een schotwond.
Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de slachtoffers vermoedelijk de Franse nationaliteit hebben en 23 en 24 jaar oud zijn, de jongste is de dode. De slachtoffers werden gevonden nadat een groepje koffiedrinkers uit de bestelwagen een gewonde man zagen komen die om hulp riep. Toen de achterdeur van de wagen werd geopend ontdekten de (Duitse) koffiedrinkers het half ontklede lichaam van het dodelijke slachtoffer en sloegen alarm. Beide slachtoffers hadden schotwonden in de buik, de zwaargewonde Fransman is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De omstandigheden van hem waren zodanig dat hij nog niet direct verhoord kon worden. Volgens getuigen had het gewonde slachtoffer veel geld bij zich, maar van officiŽle zijde is daar nog geen bevestiging over gekomen.
Inmiddels heeft de politie naar aanleiding van onderzoek een bredere kijk op de kwestie gekregen en doen zij een getuigenoproep.

Getuigenoproep politie
‘Na de vondst van de overleden man op donderdag 10 juli om half zeven ’s ochtends aan de Vondelingenweg is een groot rechercheonderzoek opgestart. Voorlopige onderzoeksresultaten leiden naar de Baloeranstraat in Rotterdam-West. Mogelijk zou hier de schietpartij hebben plaatsgevonden in een gemeenschappelijke berging van een flatgebouw aan die straat. De politie had enkele uren voordat de dode man is aangetroffen op de Vondelingenweg, een melding gekregen van een oplettende getuige die geschreeuw had gehoord en een gewonde man had gezien. Toen agenten direct hierop arriveerden bij de locatie, troffen zij daar na onderzoek geen mensen meer aan.
Getuigen die in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juli op of in de omgeving van de Baloeranstraat op iets opvallends gezien of gehoord hebben of anderszins informatie hebben over dit incident kunnen bellen met de politie op 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000. De politie zal binnenkort in dit gebied gaan flyeren en een getuigenoproepbord plaatsen op straat.’
J.K.

 

<<< terug naar voorpagina