IBP weer op de bres

 

Deze week laat IBP haar menig horen omtrent de handel en wandel in het Rotterdamse bestuur:
‘Het college denk dat Hoogvliet slaapt!’

De Wolven en de 11 geitjes
Bij de verkiezingen propagandeerde diverse Rotterdamse partijen, waaronder de PvdA, gebiedsgericht werken en het voortbestaan van de deelgemeenten met meer bevoegdheden. De realiteit van vandaag de dag is anders.
PvdA wethouder Karakus, wil de nieuwe wet Ruimtelijke Ordening zo inpassen dat de bevoegdheden van de deelgemeenten naar het college van Rotterdam gaan. .
Vorige week maakte wethouder Kriens het helemaal te bont en liet in het NRC weten dat het deelgemeentebestel zijn legitimiteit al heeft verloren. Dat zal niet leuk vallen in de deelgemeenten waar nu de PvdA achter het roer staat. In de ogen van de partijleiding van de PvdA dus tijdelijke functies, marionetten.
Mevrouw Kriens, en de heer Karakus maken echter een grote vergissing. Om Hoogvliet kunnen zij niet heen. Hoogvliet heeft zijn eigen kapiteins op het schip staan.  Dit college kan laten zien of zij inderdaad ‘nieuwe’ politiek voorstaan of wel transparant durven zijn.
In de tijd van Leefbaar wist je in ieder geval waar je aan toe was en kon je ergens over praten, leuk of niet leuk, het ging om de zaak. Anno 2008 lijkt het er op dat we terug in de tijd zijn en de PvdA denkt dat de mensen stil zijn blijven staan.
Het college en de Rotterdamse raad kunnen nu laten zien wat zij met de inwoners en  de deelgemeenten voor hebben. Of de Rotterdamse raad staat inderdaad het gebiedsgericht werken voor en geeft de inwoners de mogelijkheid om mee te beslissen of men haalt de bevoegdheden bij de deelgemeenten weg en geeft men de inwoners het gevoel dat ze ‘mee mogen praten’. In sprookjes geloven de Hoogvlieters al lang niet meer.
Fractie IBP Hoogvliet, Edwin Smid, fractievoorzitter.’

 

<<< terug naar voorpagina