Fantastisch Midzomerfeest

Het was voor de organisatie een hele klus, maar ze hebben het voor elkaar gekregen, een prachtig feest

De traditionele Sterloop, de taptoe en alles er omheen, alsmede het vuurwerk werden een groot succes ondanks de grote move die men moest maken vanwege het onverwacht wijzigen van locatie.
Het bestuur en vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Hoogvliet hadden er lang aan gewerkt, de Midzomerfeesten op de nieuwe locatie de Heerlijkheid van Hoogvliet. Helaas werd er kort voor de deadline roet in het eten gegooid door een schietpartij in de Heerlijkheid, met onmiddellijke ingang ging de locatie op slot en moest het Midzomerfeest alsnog op het oude stekkie worden gehouden. Dat gaf voor de organisatie niet alleen een dubbel gevoel, want men was al met enige tegenzin van het Rijkeeplein vertrokken, maar ook heel veel extra werk dat bovendien ook nog zat ingeklemd tussen tijdsnood en waarschuwen van alle betrokken korpsen.

Gelukkig lieten de Vrienden van Hoogvliet zien dat de veerkracht er nog altijd is en klaarden deze klus op onnavolgbare wijze.

Spetterend programma
Hoewel het eerst even leek dat de weergoden vergeten waren naar het programma te kijken, er dreigden wat grijze wolken, bleek het allemaal gelukkig nogal mee te vallen. De korpsen die de Sterloop deden hadden er zin in en hierdoor wisten velen ook meteen dat men op het Rijkeeplein moest zijn en niet in de Heerlijkheid, in de pers was dit alleen door onze krant goed aangegeven.
Jong en oud genoten van de marcherende muzikanten en net als bij de rattenvanger van Hamelen volgde een sliert kinderen de muziek.

Op het Rijkeeplein, het voormalige marktterrein, was van alles te beleven, niet alleen muziekkorpsen maar ook wervelende dans demonstraties van ondermeer Jazz- dansstudio Marleen. Ook de Modelbootvereniging, die hun verenigingsgebouw op de Heerlijkheid heeft was uitgenodigd, ondanks dat het nu een stukje 'van huis' was.

Kraampjes, demonstraties, lekkere hapjes en natuurlijk de gedisciplineerde muziekkorpsen die er de gang in hielden, het was er allemaal. Hoewel ook het Winkelcentrum Hoogvliet voorzien was van een eigen evenement bleek dit elkaar niet te bijten, sterker nog, het werd een gezonde vrijage tussen twee spektakels.

Vuurwerk
Traditiegetrouw was er aan het eind van de avond weer vuurwerk, één keer sloeg men dat over vanwege de vuurwerkramp in Enschede, toen verving men het door een lasershow. Iets te vroeg naar onze mening, maar horloges kunnen soms afwijken, begon het vuurwerk met prachtige kleuren en de bekende knallen. Er was aardig wat uit de kast gehaald want het leek langer te duren dan anders. Natuurlijk stond veiligheid voorop en dus stonden op gevaarlijke plekken alleen maar politieagenten en geen publiek. Hoogvliet liet weer eens ouderwets zien dat het een stad in een stad is met een geheel eigen en vooral eigenzinnige bevolking die van gezelligheid houd.
Voorzitter Joke van der Sluijs-Dullaart kan net als de vele andere Vrienden van Hoogvliet trots zijn op wat ze hebben gepresteerd, het was weer grandioos.
Tekst J.K.<<< terug naar voorpagina