Schietpartij brengt traditionele Taptoe in problemen

 

 

De Midzomerfeesten zouden dit jaar voor het eerst in de ‘Heerlijkheid’ worden gehouden, een schietpartij vorige week zorgde voor sluiting van dit complex, gelukkig kan men nog op het Rijkeeplein terecht
Het bestuur van de stichting Vrienden van Hoogvliet zit het niet echt mee. Was er eerst al teleurstelling dat het mooie Midzomerfeest niet meer op het Rijkeeplein gehouden kon worden vanwege de geplande nieuwbouw aldaar, nu kregen ze te horen dat de nieuwe locatie die hen was toebedeeld voorlopig is gesloten op last van Politie en de Burgermeester van Rotterdam.

Het feest gaat door
Joke van der Sluijs, voorzitter van de Vrienden van Hoogvliet liet zich niet uit het veld slaan en begon meteen met regelen. Samen met haar medebestuursleden zijn ze vorige week zaterdag meteen aan de slag gegaan en hebben alles kunnen verplaatsen naar het Rijkeeplein, dat gelukkig nog niet op de schop is.
Joke van der Sluijs: ‘Zoals ieder jaar houdt onze stichting weer een midzomerfeest. Dit keer toch nog weer een keer op het Rijkeeplein.
Dit jaar zal er ook een middagprogramma zijn met assistentie van de Modelbotenvereniging die gedurende de middag een bootshow zal geven en waar kinderen aan mogen deelnemen.
Dansschool ‘Marleen’ staat borg voor  wervelende optredens.
Een Big Band zal voor zeer gezellige en mooie muziek zorgen.
Een twirlgroep geeft een demonstratie en de inwendige mens zal niet vergeten worden.
Er zullen diverse kraampjes zijn met exotische hapjes.
Dames in Surinaamse klederdracht zullen een dansje maken.’


Avondprogramma
Op zaterdag 14 juni ziet het programma er als volgt uit:
9.00 uur concert door onze eigen muziekvereniging ‘Door Eendracht Sterk’, ook om die tijd vertrekken de ‘sterloopcorpsen’ uit diverse wijken naar het Rijkeeplein.
20.00 uur ieder sterloopcorps geeft een demonstratie van 10 minuten op het Taptoeterrein.
21.00 uur Aanvang Taptoe.
23.00 uur Vuurwerk.
Ik hoop op een grote opkomst van de Hoogvlietse bevolking. Tot ziens op het oude vertrouwde Rijkeeplein!
J.K.

<<< terug naar voorpagina