Schietpartij met veel gevolgen

 

Vorige week, in de nacht van vrijdag op zaterdag vond een schietpartij plaats tijdens een R&B feest in Villa de Heerlijkheid in Hoogvliet.
Als gevolg hiervan is de villa voorlopig voor veertien dagen gesloten en kan de opening aanstaande donderdag niet doorgaan, evenmin als het Midzomerfeest dat daar op 14 juni zou plaatsvinden.
Het piksplinternieuwe gebouw dat nog niet eens officieel geopend is is op last van politie en burgermeester voorlopig voor 14 dagen gesloten.
Wat er daarna gebeurd is nog niet duidelijk maar vermoedelijk zal de villa naar verwachting op een later tijdstip formeel worden geopend.

Kogelgat
Het R&B feest begon aanvankelijk rustig, iedereen had er zin in en eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht. Er waren flink wat bezoekers naar de Heerlijkheid gekomen om het muzikale gebeuren bij te wonen. Volgens een bezoeker kwam er verandering in de gemoedelijke situatie toen er meer werd gedronken. Er werden plaagstootjes gegeven en er ontstond een vechtpartijtje in de villa.
Dit leidde er toe dat enkelen uit het feestgebeuren werden verwijderd en hun heil buiten moesten gaan zoeken. Hoewel er bij de toegang op wapens is gecontroleerd heeft een van de geweigerde personen later een schot op de portiers gelost, vermoedelijk heeft hij het wapen eerst elders opgehaald. Een  schot werd gelost door de gesloten toegangsdeur, hierin ontstond een kogelgat.
De toegesnelde politie heeft meteen iedere aanwezige aangesproken en hun identiteit vastgesteld. De grote groep agenten die naar binnenging veroorzaakte onrust bij de bezoekers, ook hierbij ontstonden er enige schermutselingen.

Geen gewonden
Doordat de portiers de spanning al voelden stijgen hadden ze de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, zoals ondermeer het voorkomen dat zich bezoekers achter de toegangsdeuren zouden bevinden. De enkelen die zich tijdens het afvuren van de kogel achter de deuren bevonden werden niet geraakt.
De schutter wilde na het gebeuren met zijn auto vertrekken maar de politie sommeerde hem en zijn vrienden uit te stappen en zich over te geven. Doordat in eerste instantie de dader(s) weigerden zich over te geven werd door de politie een tweetal waarschuwingsschoten gelost.
De verdachten van 17, 19 en 25 jaar werden uiteindelijk gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.
Ten tijde van de schietpartij waren er nog zo’n 80 bezoekers aanwezig.
Het was de tweede maal dat het Panja-feest gehouden werd, het gebeuren zette een zware domper op de avond. Ook voor Villa de Heerlijkheid en alles daaromheen is het een teleurstellend begin van iets dat juist heel mooi moet worden. De bedoeling is om er een fantastisch multicultureel evenementengebouw van te maken dat vermaak, creativiteit en vooral plezier moet bieden aan elke cultuur.
Deelraadsvoorzitter Kees van Pelt betreurt het gebeuren en deelde mee dat de opening op aanstaande donderdag voorlopig van de baan is.
De Midzomerfeesten zullen zaterdag 14 juni niet op deze plek plaats gaan vinden, maar op het Rijkeeplein, dat nog net beschikbaar is, want over enige tijd beginnen daar de voorbereidingen voor de geplande nieuwbouw.
Tekst: J.K.
 

<<< terug naar voorpagina