IBP: 'PVDA pronkt met andermans veren'

 

Ongezouten is mijn kritiek vaak! Maar als ik mijn kritiek geef namens de partij is er wel wat aan de hand.
Na overleg binnen de partij hebben wij besloten om onderstaand bericht te verzenden.

 Teleurstelling,………Respectloos!
Wat ik zelf als jonge hond, uit een rood nest, heb meegekregen vind je niet meer terug bij de PvdA. Mij bekruipt het beeld van mijn grootmoeder die vroeger de gevangen paling schoonmaakte en dan bakte. Vaak zag je de paling nog na spartelen als hij van zijn vel was ontdaan. En soms zag je het beesie zelfs nog in de pan stuiptrekken om maar te bewijzen dat er nog leven in zat, terwijl ik en mijn oma beter wisten. Hij is er geweest.
De PvdA probeert momenteel met man en macht met het electoraat van de Rotterdamse afdeling, te redden wat er te redden valt nu het landelijk slecht gaat, maar ook de PvdA in de gemeente Rotterdam laat zijn ware gezicht zien.
In Rotterdam gaat nu zelfs de PvdA, een van de grote voorstanders van gebiedsgericht werken, aan de bevoegdheden van de deelgemeenten knutselen. Op voorstel van de PvdA wil Rotterdam nu weer de bevoegdheden naar zich toe trekken  t.a.v. het wijzigen en vaststellen van bestemmingsplannen. Dit hou je toch niet voor mogelijk! Hoe kan je kiezers nu nog meer in de maling nemen.

 Op Hoogvliets niveau maakt de partij het helemaal te gek. De afgelopen twee jaar heeft de PvdA mee mogen besturen. Op zaterdag 7 juni ging de Hoogvlietse fractie ondersteund door een tweede kamerlid de straat op om te vertellen welke resultaten ze de afgelopen twee jaar hebben geboekt. Ook de IBP Hoogvliet was op straat. Plots viel mijn oog op de folder die de PvdA uitdeelde. De PvdA zou de volgende resultaten hebben geboekt in de afgelopen twee jaar.

         Ontwikkeling van de service zone

         Cultuur heeft een impuls gekregen, met de komst van het LCC / eerste atelier route

         Midzomerfeest, kunstkop en nu De Heerlijkheid en De Villa. Nog meer festivals

         De jeugd krijgt meer aandacht dan voorheen, er komen meer jongeren werkers

         Eindelijk erkenning voor de mantelzorg. Uitbreiding ondersteuning en de onbekende mantelzorger zoeken

         We hebben nu de vraagwijzer voor betere service aan zorg en welzijn.

Niet is minder waar. Deze resultaten zijn geboekt tijdens de coalitieperiode IBP/CDA

De jasjes zijn roder dan de resultaten van de rose jongens en meiden van de PvdA, want zo rood zijn ze niet meer. Respectloos! Niet meer en niet minder. Teleurstellend dat een partij die wij altijd zo hoog in het vaandel hebben gehad, nu probeert goede sier te maken met de resultaten die door anderen zijn geboekt. Ik ga me niet bemoeien met het reilen en zeilen binnen die club maar dit heeft niets met profilering te maken. Dit is vliegen op vleugels van een ander. Is dit Slap? Mijn oma en ik weten beter.

 De coalitie IBP/PvdA heeft nog twee jaar te gaan. De PvdA kan in die zin nog laten zien of zij in staat is aan te sluiten bij de Hoogvlietse eigenheid. Recht doorzee en een inspanning leveren voor Hoogvliet.
Edwin Smid - Fractievoorzitter IBP hoogvliet


 

<<< terug naar voorpagina