Kermis was groot succes
Zie de foto'sDe familiekermis die vorige week en het afgelopen weekend in Hoogvliet was zit er helaas weer op

In tegenstelling van het vorig jaar had men weinig te klagen over het weer, dat was tot zondag best lekker.
Het was een 'volle' kermis, er was van alles te beleven, voor zowel jong als oud waren er leuke attracties en kraampjes. Uiteraard was er ook de kleine poffertjes kraam van Burger en Dochters, daar werden heel wat lekkernijen verorberd. Zelfs het niet weg te denken 'touwtjes trekken' was weer helemaal terug en wie eens een balletje wilde gooien of een penalty wilde schieten kon ook helemaal uit z'n dak gaan. Zweefmolen, het glazen doolhof, de bekende mierzoete suikerspin, het was er allemaal.
Zelfs de politie was aanwezig en hield een oogje in het zeil bij de grote 'kraan grijper' want van grijpen weten zij natuurlijk alles af. Op de zonnige zaterdag gebruikten de brandweermannen hun pauze om eens even te kijken wat er zoal aan verhitte attracties te vinden was. Na jarenlang een kabbelend maar toch druk bestaan als laatste kruidenier te hebben gehad zat de vrouwelijke helft van de buurtsuper als een piloot in een turboshuttle.
Er was ook een optreden van clown Bassie en dat trok enorm veel pubkliek, kinderen, maar zeker ook hun ouders wilden Bassie nu wel eens in het echt zien. Met zijn nieuwe aangever, Evert van den Bos, die ook van tv uitzendingen bekend is, maakte hij heel wat grappen en grollen. Voor en naast het podium stonden zoveel mensen te genieten van dit duo dat de overige kermis exploitanten even niks meer te doen hadden.
Een van hen: 'Ja, van mij mag hij opzouten, als die clown daar staat te gillen heb ik geen omzet meer'. Zo grapte hij, want menen deed hij het niet, Bassie trok ook extra kermisgangers uiteindelijk.
Grappig was de opmerking van een kind dat kennelijk van buiten Hoogvliet komt. De Dorpskerk aan de Achterweg staat volop in de steigers en die zijn omgeven met een net, als men vanaf het kermisterrein er naar keek dan leek het wel een kermisonderdeel. Het jongetje: 'Pa, wanneer gaan we in die gave toren?'

De kermis is inmiddels weer vertrokken en hopelijk zien we alle exploitanten volgend jaar weer terug in Hoogvliet, die gave toren wacht net als wij op dat moment.
<<< terug naar voorpagina