Arboretum ontvangt 15 bomen van Binder


ARBORETUM HOOGVLIET ONTVANGT 15 BOMEN VAN BINDER GROENPROJECTEN UIT POORTUGAAL

Toen het Arboretum Hoogvliet de firma Binder uit Poortugaal benaderde met de vraag om het Arboretum Hoogvliet te sponsoren door het schenken van een boom, was de reactie van de heer Binder enorm positief.
Door het geschenk van de firma Binder is het Arboretum Hoogvliet nu uitgebreid met niet één maar vijftien bomen.
Onlangs zijn deze bomen, diverse prunus en magnolia soorten, geplant waardoor het aantal bomen op het Arboretum is uitgebreid naar 45 bijzondere bomen qua soort of bloeivorm. Miranda den Hertog, voorzitter van de Stichting Arboretum Hoogvliet is enorm blij met datgene wat in nog geen jaar tijd is bereikt. Van een verzameling van 14 bomen in het najaar 2007 naar 45 bomen in het voorjaar van 2008 betekent een prachtige uitbreiding voor het Arboretum.
Eerst ontvingen wij dit voorjaar een bomengeschenk van de Gemeente Rotterdam en nog geen maand later dit prachtige geschenk van de firma Binder.
Met de zomer in aantocht is het inmiddels zeer aantrekkelijk een wandeling over het Arboretum te maken en te genieten van de groene, en soms al bloeiende, omgeving. In het najaar van dit jaar zal nog een uitbreiding van het Arboretum plaatsvinden in de vorm van onderbeplanting.
Dit betekent dat het Arboretum Hoogvliet al hard op weg is uit te groeien tot een volwassen Arboretum. Het Arboretum is gelegen tegenover de villa de Heerlijkheid aan de Venkelweg 5 in Hoogvliet. Wilt u graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het Arboretum Hoogvliet dan kunt u ' vriend van het Arboretum' worden.
U ontvangt dan informatie van bijzondere gelegenheden, over de nieuwe aankopen, acties en bijeenkomsten. Inschrijven kan bij de secretaris van het bestuur Jeanne van der Velden, of u kunt jaarlijks minimaal € 10,00 storten op girorekening 5061760 t.n.v. stichting Arboretum Hoogvliet in Hoogvliet. De website van het Arboretum is te bezoeken op www.arboretumhoogvliet.nl


<<< terug naar voorpagina