Helden in de bloemen
Helpers bij brand door deelgemeente, Vestia en politie bedankt

Sirenes, zwaailampen en snelle acties, maar ondertussen hadden buurtbewoners Martijn Vriends, Rens Hoen en Rinaldo Burghout al erger weten te voorkomen door een deur van een brandende woning in te trappen en de bejaarde bewoners naar buiten gebracht.
In de nacht van woensdag 14 mei brak er, om nog onduidelijke redenen, brand uit in een woning aan de Ruitwagen. Zo rond middernacht merkte het drietal de brand op en bedachten zich geen moment. Door toegang tot de woning te forceren konden ze het (gewonde) echtpaar van 76 jaar te hulp schieten en uit hun brandende woning halen.
De hulpdiensten namen het daarna over en het echtpaar is met spoed naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid (Zuiderziekenhuis) overgebracht. Zij hadden brand- en snijwonden opgelopen. De brandweer bluste de brand die vermoedelijk in de woonkamer is ontstaan.

Hulde
Zowel de politie, de woningcorporatie Vestia als de deelgemeente Hoogvliet vonden het op z'n plaats om de drie redders te huldigen. Dit gebeurde vorige week woensdag 28 april in de deelgemeentesecretarie. Deelraadsvoorzitter Kees van Pelt overhandigde de helden een fraai boeket en liet dit vergezeld gaan van dankbare woorden en complimenten. Bij dit gebeuren waren ook vertegenwoordigers van politie en Vestia aanwezig.


<<< terug naar voorpagina