De natuurspeelplaats is niet oranje maar groen!


Natuurspeelplaats Ruige Plaat is op 30 april dicht maar zaterdag 3 mei van 14.00 - 16.00 uur open!
Tijdens Koninginnedag is Nederland oranje en viert feest. Maar de natuurspeelplaats is groen en daar is het altijd feest!

De jonge wilgentenen en allerlei planten groeien goed en ook de dieren komen weer te voorschijn: op het land in de lucht en in het water! Er is altijd iets te beleven. Je kan lekker bij het water zitten en met een netje waterdiertjes vangen. Of een druppelkasteel maken en mooie kiezels zoeken. Wil je wat meer inspanning dan kun je ervoor kiezen om een hut te gaan bouwen of iets anders wat je zelf bedenkt. Wat dacht je van balanceren over een boomstam boven het water? Er zijn ook een paar bomen waar je in kunt klimmen! Spanning en sensatie gegarandeerd!

Omdat we verwachten dat tijdens Koninginnedag de meeste kinderen en hun ouders zich met allerlei oranjefestiviteiten zullen vermaken zijn we die dag gesloten. Maar niet getreurd: iedere eerste zaterdag van de maand zijn we open van 14:00 tot 16:00, dus ook zaterdag 3 mei. Vergeet niet je ouders mee te nemen, dan kunnen die ook genieten van het groen!

Natuurspeelplaats Ruige Plaat is een eilandenrijk in het water. Er is een huttenbouw­eiland, een grindeiland en een vuureiland. Er liggen boomstammen die als brug kunnen dienen en er zijn nu ook stevige vlonders voor kinderwagens en rolstoelen. De eilanden zijn bezaaid met duizenden kiezels, grind dat uit Limburg komt. Er zitten vuurstenen bij en kiezels met een gat erin waarvan je een ketting kunt maken. De natuurspeelplaats bruist van nieuw leven: de jonge bomen lopen allemaal uit en de waterdiertjes komen uit hun schuilplaats.

Trek kleren aan die vies mogen worden. Hou er rekening mee dat het water nog koud is! Voor het geval dat de overkant niet helemaal droog wordt gehaald is het handig om een handdoek en droge sokken bij je te hebben. Neem ook iets te drinken mee.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ARK Natuurontwikkeling, Paul Grootenboer, telefoon: 06-20447078, email: Paul.Grootenboer@ark.eu . Natuurspeelplaats Ruige Plaat maakt deel uit van Landschapspark Heerlijkheid Hoogvliet, Venkelweg 55, 3193 KA Hoogvliet

<<< terug naar voorpagina