Kees Westerduin onderscheiden
Hoogvlieter Kees Westerduin werd vrijdag tijdens de lintjesregen op het stadhuis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding is welverdiend. Kees zet zich als een sociaal betrokken mens in voor de kerkelijke gemeenschap en de politiek.

Vanaf 1963 heeft Kees binnen de kerkelijke gemeenschap vele functies bekleed of bekleed deze nog.
Zo was hij Scriba van de Kerkenraad (gereformeerde kerk), deed hij synodewerk, werd lid van de Generale synode Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN) en later van de Generale synode Protestante kerk inclusief commissiewerk en was daarmee op landelijk niveau actief. In Hoogvliet werkte Kees mee aan de fusie van kerken tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Mede vanwege zijn bijzonder goede taalgevoel werkt Kees al bijna veertig jaar mee aan het Kerkenblad waarvan tien jaar als redacteur.

Op politiek gebied kent menigeen deze gedreven Hoogvlieter die liever zichzelf wegcijfert om anderen goed tot hun recht te laten komen. Zijn bestuurlijk inzicht kwam en komt nog steeds tot zijn recht in diverse functies. Vanaf 1980 maakte Kees gedurende elf jaar deel uit van de deelraad als CDA-fractielid.
Daarvan bekleedde hij ruim twee jaar de functie van Dagelijks Bestuurder. In 2005 werd Kees wederom lid van de deelraad, dit keer voor een jaar.

Eenmaal uit de actieve politiek kon Kees, als voorzitter van CDA-Hoogvliet en lid van het Algemeen Bestuur van Rotterdam alsnog zijn bestuurlijke en politieke mening geven.

Kees Westerduin is als geen ander begaan met de Hoogvlieters.
Daarom organiseert hij in de zomermaanden sociale bijeenkomsten voor mensen die niet met vakantie kunnen.

<<< terug naar voorpagina